Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Porotnik otvorio dušu: ‘Kakva luda žena! Reći ću vam tačno u kojem trenutku smo shvatili da laže’

Preuzmite sliku

Kako je uspostavljala kontakt očima – to mi je bilo krajnje neugodno, a sve što je govorila na sudu bilo je teško sr**e, dodao je.

Muškarac koji tvrdi da je bio jedan od sedmero porotnika na suđenju za klevetu Johnnyja Deppa i Amber Heard tvrdi kako je glumica nepouzdana osoba sklona gaslightingu (izluđivanju – vrsti mentalnog nasilja koje se manifestira tako što se informacije manipuliraju od strane napadača s ciljem da žrtva tog nasilja počinje sumnjati u svoje pamćenje, opažanja i percepciju stvarnosti) te dodaje kako je upravo ona bila ta koja je poticala bračno nasilje.

Iako imena porotnika moraju ostati zapečaćena godinu dana nakon suđenja, dopušteno im je dobrovoljno se izjasniti i podijeliti vlastita iskustva o slučaju. Navodni porotnik svoje viđenje objavio je na TikToku.

– Amber je loše svjedočila i porota je Deppa smatrala puno vjerodostojnijim. Kad je lagala o doniranju novca u dobrotvorne svrhe, shvatili smo da laže o svemu – rekao je, a prenosi Daily Mail.

Podsjetimo, Heard je obećala da će donirati polovicu iznosa od svoje brakorazvodne nagodbe vrijedne sedam miliona dolara neprofitnoj organizaciji ACLU (Američka unija za civilne slobode), ali njezin glavni direktor Terence Dougherty posvjedočio je kako glumica to nikad nije učinila.

Anonimni porotnik pohvalio je Deppovu advokaticu Camille Vasquez rekavši kako je odradila sjajan posao, a bio je i prilično kritičan prema Amberinoj sestri Whitney, koja je svjedočila za glumicu.

 • – Činilo se da podržava sestru iz puke obaveze, kao da je i ona bila žrtva manipulacije… U svakom slučaju, nije izgledalo kao da sestra uopće želi biti u sudnici – izjavio je.

  Upitan jesu li članovi porote mrzili Heard, odgovorio je: “Ne, nisu je mrzili, ali većina njih nije suosjećala s njom”.

  Muškarac je također objasnio kako prije početka suđenja nije bio lično informisan niti o Amber niti o Johnnyju i smatra kako je baš zbog toga mogao biti prilično nepristran.

  – Ali čim je (Heard) počela svjedočiti, kako je uspostavljala kontakt očima – to mi je bilo krajnje neugodno – do te mjere da više nisam uopće mogao niti gledati u nju. Samo bih je pažljivo slušao, a sve što je ona govorila bilo je teško sr**e. Iznenadilo me kako su svi poslije suđenja komentarisali upravo taj njezin čudan kontakt očima… Amber Heard, kakva luda žena – rekao je.

  – Nisam siguran jeste li primijetili koliko je Amber Heard ‘gaslightala’ Johnnyja Deppa. Nikad nije priznala da je pogriješila. To se vidi i po tome kako je razgovarala s njim na snimkama, nikad mu nije priznala da je išta učinila. I taj narativ prenijela je na suđenje…

  Osjećam da ljudi nose svoje lične istine u grob kad ne mogu priznati da su u krivu. Mislim da baš to sad radi njezin tim. Kreiraju klevetničku kampanju, samo kako ne bi morali priznati da su krivi. Ovo je očito njihov način na koji pokušavaju kandžama i zubima spasiti dostojanstvo Amber Heard – zaključio je anonimni porotnik. (Jutarnji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje