Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Porodični problemi Milića Vukašinovića: Kćerka narkomanka pokušala izvršiti samoubistvo

Preuzmite sliku

Nakon što je u javnosti odjeknula vijest da je kćerka Milića Vukašinovića, Maja Avdibegović, pokušala da se ubije, njen otac je izuzetno uplašen za zdravlje svoje kćerke.

Naime, bivši bubnjar “Bijelog dugmeta” i frontmen “Vatrenog poljupca” za Blic je izjavio da se sprema otputovati u Sarajevo i posjetiti kćerku, koja je prema njegovim tvrdnjama usljed narkomanske krize pokušala da izvrši samoubistvo.

“Dobio sam sinoć informaciju šta se dogodilo. U kontaktu sam sa njenom majkom, jer je Maja u bolnici i tamo nema telefon. Nisam imao mogućnosti da se čujem sa njom. Da se razumijemo, ovo se nije dogodilo prvi put, ovakve situacije sam doživljavao i ranije kada je Maja u pitanju. Tačnije, to se uvijek događa kada krizira i ne bih volio da o tome govorim javno. Razumite me da mi kao ocu nije lako zbog svega ovoga”, rekao je Milić za “Blic”.

Prema njegovim tvrdnjama, tridesetpetogodišnja Maja, koju je dobio u prvom braku sa suprugom Verom, upala je u kandže narkotika sa kojima se bori posljednjih godina.

“Zbog narkotika se sve ovo dešava, šta će biti drugo. Ona je dugogodišnja narkomanka, to se kod nje javlja kada god je kriza. Onda se dešavaju ove stvari. Njena majka je bolesna i nepokretna. Idem sutra u Sarajevo, pa ću videti šta se dešava. Bilo je ovog i prije. Njenoj majci nisu ni javili šta se desilo, to se desilo jučer, sve je ovo svježe još”, završio je Vukašinović, koji će sutra iz Beograda, gdje živi, otputovati u Sarajevo.

Kako Avaz saznaje od izvora bliskim istrazi, Maja je prerezala vene, najvjerovatnije žiletom, te je poprilično iskrvarila. Neko od ukućana pronašao ju je krvavu u kupatilu te je odmah alarmirao policiju, koja je pozvala ekipu Hitne pomoći.

Ljekari su stigli na vrijeme te su nesretnu ženu zbrinuli i prevezli u Urgentni blok Opće bolnice ”Prof dr. Abdulah Nakaš“, gdje su joj rane na ručnim zglobovima sanirane i nalazi se van životne opasnosti, a bit će upućena na promatranje na Psihijatrijsku kliniku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje