Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Porodica Obama s velikom tugom obavijestila prijatelje o bolnom gubitku ljubimca ‘Bo’

Preuzmite sliku

Bivši predsjednik SAD-a Barack Obama i njegova supruga MIchelle s velikom tugom obavijestili su sve prijatelje o bolnom gubitku. Naime, njihov ljubimac, pas Bo, preminuo je nakon teške borbe s rakom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli People Magazine (@people)

-Danas je naša porodica izgubila pravog prijatelja i odanog pratitelja. Više od jedne decenije, Bo je bio prisutan u našim životima – sretan što nas vidi u svojim dobrim i lošim danima. Tolerirao je svu frku koja je nastala zbog boravka u Bijeloj kući, glasno je lajao, volio je skakati u bazen, bio je nespretan s djecom, živio je za otpatke oko stola za večeru i imao je sjajnu kosu. Bio je upravo ono što smo trebali i više nego što smo ikad očekivali. Nedostajat će nam – napisao je bivši predsjednik Obama na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Barack Obama (@barackobama)

Oglasila se i njegova supruga Michelle koja je ispričala kako je, zapravo, Bo došao u porodicu.

– Ovo popodne bilo je teško za našu porodicu. Oprostili smo se od najboljeg prijatelja – našeg psa Boa nakon borbe s rakom. Na tragu kampanje 2008. godine obećali smo kćerkama da ćemo nakon izbora dobiti psića. U to je vrijeme Bo je trebao biti prijatelj djevojkama. Nismo imali pojma koliko će on svima nama značiti. Više od jedne decenije, Bo je bio stalno, utješno prisustvo u našim životima. Bio je tu kad su se djevojčice vratile kući iz škole, pozdravljajući ih mahanjem repom. Bio je tu kad je Baracku i meni trebao predah, ušavši u u naš ured kao da je on vlasnik tog mjesta, čvrsto stegnute lopte u zubima. A kad su se naši životi usporili, i tu je on bio pomažući nam da ispratimo djevojke na fakultet i prilagodimo se životu u praznom gnijezdu. Prošle godine, kada su se svi vratili kući tokom pandemije, niko nije bio sretniji od Boa. Svi njegovi ljudi ponovo su bili pod jednim krovom – baš kao i onoga dana kad smo ga dobili. Uvijek ću biti zahvalna što su Bo i djevojke na kraju morali provesti toliko vremena zajedno. Cijeloj porodici Bo će jako nedostajati. No, zahvalni smo što je živio tako radostan život. Također znamo da nismo bili jedini koji su se brinuli za Boa i zahvalni smo za svu ljubav koju ste mu pokazali tokom godina. Molimo vas da večeras malo bliže zagrlite dlakave članove svoje porodice, u potpisu Michelle, Barack, Malia, Sasha i Sunny – napisala je Michelle na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michelle Obama (@michelleobama)

Bo je bio član porodice dugi niz godina, vodio ih kroz teške životne periode i sigurno će cijeloj porodici Obama nedostajati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,