Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ponovo udružili snage u novoj dirljivoj priči: Novi film Toma Hanksa i Paula Greengrassa

Preuzmite sliku

Ovog Božića, Universal Pictures s ponosom predstavlja film “News of the World” sa Tomom Hanksom u glavnoj ulozi. Dirljivu priču napisao je i režirao Paul Greengrass.

Njih dvojica su ponovo udružili snage nakon nominovanog filma iz 2013. godine “Captain Phillips”.

Pet godina nakon završetka građanskog rata, kapetan Jefferson Kyle Kidd, kojeg tumači Hanks, udovac i veteran tri rata, putuje svijetom i nosi vijesti ljudima. U ravnicama Texsasa nailazi na izgubljenu desetogodišnju Helenu Zengel, koju odluči vratiti kući, svojoj biološkoj tetki. Dok putuju stotinama kilometara, njih dvoje nailaze na brojne izazove, prenosi N1.

“Čudno je da, kada je došlo vrijeme za montažu, što je bilo u vrijeme početka COVID krize, sablasno je postajalo predvidivo i relevantno u današnjem vremenu, jer priča počinje sa djetetom koje govori o epidemiji meningitisa i završava sa naznakom epidemije kolere koja prolazi. Zato se čini da je to film koji govori o današnjem vremenu, iako je radnja smještena u prošlosti”, kazao je režiser Paul Greengrass.

“Mislim da je čudno, a ujedno to je i moć kinematografije što smo snimili film čija je radnja smještena u 1870. godinu, a govori o 2020. Zar to nije suština filmova da možete pogledati film u kojem ljudi jašu konje i kažu: ‘To je nešto što imamo priliku vidjeti danas, mislim da svi prolazimo kroz tako nešto'”, smatra glumac Tom Hanks.

Film “News of the World” je rađen po istoimenom romanu autorice Paulette Jiles. Premijera filma zakazana je za 25. decembar 2020. godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje