Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ponekad “kiksne”: Deset situacija u kojima je Kate Middleton prekršila kraljevska pravila

Preuzmite sliku

Iako je Meghan Markle velika pobunjenica u kući Windsora, Kate Middleton je suprotno – savršena je, po mišljenju mnogih. Međutim, iako se vojvotkinja od Cambridgea pažljivo drži kraljevskog protokola i poštuje vjekovne tradicije, ponekad radi stvari koje su mu suprotne, piše Bright Side.

Mi smo odlučili istaknuti 10 situacija kada je Kate Middleton izignorisala kraljevski protokol, ali učinila je to na tako elegantan način da to niko zapravo nije primijetio. I na kraju članka, dijelimo priču o tome kako je Kate dovedena u neugodnu situaciju, prenosi Tuzlanski.ba.

Javno se pojavila bez zaručničkog prstena

Članovi kraljevske porodice ne smiju se pojavljivati ​​u javnosti bez zaručničkog prstenja. Ali Kate je prekršila ovo pravilo nekoliko puta. Primjerice, 2018. godine, tokom posjeta bolnici Great Ormond Street, supruga princa Williama nije nosila svoj poznati safirni prsten, nosila je samo vjenčani prsten.

 • Nosila je svijetli lak

  Meghan Markle nije jedina koja krši kraljevska pravila ljepote. Vojvotkinja od Cambridgea također je viđena s tamnim lakom za nokte, ali iz nekog razloga to nije pogodilo medije. Primijetili smo da Kate voli svijetlu pedikuru, ali njezina je manikura uvijek na svjetlijoj strani, prema pravilima.

 • Nosi prilično kratke haljine

  Postoji nepisano pravilo koje kaže da dužina suknje ili haljine člana kraljevske porodice ne smije biti veća od 4 centimetra iznad koljena. Međutim Kate ponekad prekrši ovo pravilo i nosi kratke (po kraljevskim standardima) suknje i haljine.

 • Ne koristi utege za svoje haljine

  Kako bi zadržali dole haljine i suknje, čak i kad je vjetrovito, u njih su ušiveni mali utezi. Iako se kraljica uvijek drži ovog jednostavnog pravila, Kate ga često zanemaruje, što ponekad rezultira neugodnim situacijama. Navodi se da Middleton obično pokušava nositi odjeću koja stvara statiku u nadi da će je zadržati na mjestu.

 • Nosi crno (i to ne samo za dane žalosti)

  Prema kraljevskom protokolu, članovi kraljevske porodice trebali bi nositi crno samo za dane žalosti. I premda Katein ormar uglavnom uključuje odjeću u jarkim bojama, ponekad ignoriše ovo pravilo i nosi potpuno crnu odjeću.

 • Na primjer, Kate je nedavno posjetila Prirodoslovni muzej odjevena u crno elegantno odijelo Alexandera McQueena.

  Nosi potpetice koje su više od 3 inča

  Još jedno kraljevsko pravilo kaže: žene ne bi trebale nositi štikle veće od 3 inča. Ali Kate ima drugačije mišljenje. Često, ako ne i uvijek, nosi zaista visoke potpetice.

 • Nalazi se usred skandala

  Za ceremoniju krštenja prvog djeteta vojvode i vojvotkinje od Sussexa, Kate je odlučila nositi nezaboravne biserne naušnice Diane. Međutim, ova se gesta za mnoge ljude učinila neprimjerenom jer je Kate optužena za pokušaj krađe cijele pažnje.

 • Obožavatelji kraljevske porodice složili su se da je naušnice trebala nositi Meghan jer ih je princeza od Walesa nosila tokom krštenja princa Henryja.

  Krši kraljevski kodeks odijevanja

  2012. godine, za paradu za vrijeme dijamantnog jubileja Elizabete II, Kate je odabrala crvenu haljinu Alexandera McQueena, dok su svi ostali gosti nosili pastelne boje. Odjeća joj je bila toliko svijetla da je gotovo zasjenila samu kraljicu.

 • Dopustila je suprugu da svjedoči rođenju njihovog djeteta

  Prema Windsorovoj tradiciji, otac djeteta ne može biti prisutan za vrijeme porođaja. Tako je, na primjer, kad se princ Charles rodio, vojvoda od Edinburgha bio zauzet igranjem skvoša, a kad se William rodio, Charles je igrao polo.

 • Ali Kate je prekršila ovo pravilo tražeći od princa Williama da bude s njom u ovom važnom trenutku. Dakle, vojvoda od Cambridgea bio je uz nju svaki put kad se porađala.

  Božić slavi odvojeno od kraljevske porodice

  Tradicionalno, na Božić se cijela kraljevska porodica okuplja u Sandringhamu. Odlaze na crkvenu službu, razmjenjuju poklone, gledaju kraljičin govor na TV-u i uživaju u večeri. Međutim, porodica Cambridge prekršila je ovo pravilo dva puta – kad su Božić slavili s Kateinim roditeljima.

 • Bonus

  2014. godine, tokom službenog posjeta New Yorku, vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea posjetili su utakmicu Brooklyn Nets – Cleveland Cavaliers gdje se dogodio mali incident. Tokom fotografisanja je LeBron James zagrlio Kate Middleton.

 • Dakle, igrač je prekršio kraljevski protokol koji kaže da niko ne može dirati članove kraljevske porodice. Vidi se posramljeni izraz na Kateinu licu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje