Srijeda, 29. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pohvalila se: Karleuša je tema eseja na fakultetu u Zagrebu (FOTO)

Preuzmite sliku

Naslov rada glasi ‘Celebrity diplomacija na prostoru bivše države Jugoslavije: Slučaj Jelene Karleuše’, a pjevačica se pohvalila na društvenim mrežama kako je postala inspiracija studentu novinarstva.

Afera Jelene Karleuše (40) i nogometaša Ognjena Vranješa (29) zahvatila je cijelu regiju, a sada je pjevačica postala i tema završnog eseja studenta na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.

Naslov rada glasi ‘Celebrity diplomacija na prostoru bivše države Jugoslavije: Slučaj Jelene Karleuše’, a pjevačica se pohvalila na društvenim mrežama kako je postala inspiracija studentu novinarstva.

Student pete godine pisao je esej u sklopu kolegija ‘Cyberpolitika’, a čini se da je njezina aktivnost na društvenim mrežama nekome poslužila u dobre svrhe.

  • – Nisam pisao o seks skandalu. Proveo sam objektivnu analizu sadržaja njezinih Twitter objava i objektivno sam iznio rezultate u pogledu koliko je to objava, na koju tematiku, koliko ih je bilo društveno angažiranih i slično. Jelena je jedini celebrity na ovim prostorima koji društvene mreže koristi u te svrhe – rekao nam je student.

    Dodao je kako je proučavao njezine objave u kojima kritizira srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, traži pravo izbora na cijepljenje, predvodi proteste protiv vlasti, promoviše prava životinja…

  • Jelena se već prije provlačila kroz obrazovne institucije pa se prije sedam godina njeno ime našlo na testu opće kulture, prenosi Telegraf. Jedno od pitanja u sklopu prijemnog ispita za Filozofski fakultet u Nišu glasilo je: ‘Novi hit Jelene Karleuše u naslovu spominje biblijske gradove’ pa su bili ponuđeni odgovori, a tačan je bio ‘Sodoma i Gomora’. Tada su se na ispitu pronašla i pitanja o seriji ‘Dr. House’, Euroviziji, ali i mnogim filmovima.

    Te 2012. naveliko se pričalo o tom pitanju, a njezini obožavatelji su poručili da ako je Harry Potter promijenio svijet i proučava se, onda to zaslužuje i Karleuša. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,