Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte supruge i djevojke najbogatijih muškaraca svijeta

Preuzmite sliku

Oni su najbogatiji ljudi na svijetu, a uz sebe imaju pametne, zgodne i zapravo poprilično jednostavne i normalne supruge.

Priscilla Chan supruga je osnivača Facebooka, Marka Zuckerberga. Upoznali su se 2003. godine na Harvardu gdje su zajedno studirali. Zuckerberg je, po njenim riječima, ispočetka bio dosta stidljiv i štreberski tip, ali da je veza ozbiljna, shvatila je kada joj je rekao ‘da bi radije bio s njom na spoju nego davao ispite.

Vjenčali su se na intimnoj ceremoniji 2012.godine. Priscilla je po zanimanju pedijatrica, a ozbiljno se bavi humanitarnim radom. Ona i suprug donirali su preko 1,6 milijardi dolara raznim udrugama koje se bave obrazovanjem, naukom i brigom za zdravlje djece.

 • Ulaže u obrazovanje 

  Laurene Powell Jobs, udovica Stevea Jobsa, također je svoj život i zanimanje posvetila ulaganju u obrazovanje mladih, pomoć imigrantima i socijalnoj pravdi te zaštiti okoliša. Posebno brine za djecu koja si iz finansijskih razloga ne mogu priuštiti fakultet.

  Ona i Steve upoznali su se 1991. i zajedno imaju troje djece. Jobs je 2012. preminuo od raka gušterače.

 • Ekstravagantno vjenčanje

  Lucy Southworth supruga je suosnivača Googlea, Larryja Pagea. Doktorirala je na Stanfordu. Jedno je vrijeme radila sa suprugom u Googleu, ali sada kod kuće brine za njihovo dvoje djece. Iako rado izlazi, a vjenčanje nje i Larryja pohodilo je 600 uzvanika na privatnom otoku, o njoj se zapravo puno ne zna. Međutim, također dosta novaca ulažu u humanitarni rad.  

 • Malo su skupa, malo nisu 

  Talulah Riley, britanska je glumica i ‘malo da’, ‘malo ne’ žena Elona Muska. Njih dvoje su se naime vjenčali i rastali već dva puta. Upoznali su se 2008. u Londonu i oženili u Škotskoj dvije godine kasnije. Nakon dvije godine braka rastali su se, ali ponovno su se vjenčali 2013. Godinu i pol kasnije, Musk je ponovno zatražio razvod, ali ga je i povukao. Ipak, 2016. razvod je okončan. Međutim, ko zna…

 • Varao je dvije godine

  Anne Wojicicki supruga je još jednog suosnivača Googlea, Sergeya Brina. Završila je biologiju i genetiku na Stanfordu. Ima svoju firmu, a jedna od sestara je predsjednica uprave YouTubea. Brak sa Sergeyom završio je 2015. kada je otkrila da ju već dvije godine vara s jednom od zaposlenica u kompaniji. 

 • Spisateljica i aktivistica bivša je supruga osnivača Amazona

  Mackenzie Bezos aktivistica i spisateljica udana je bila za Jeffa Bezosa, osnivača Amazona, ‘teškog’ 40 milijardi dolara. Zalaže se za prava istospolnog parova, a napisala je i dvije knjige. Vjenčali su se 1993. i zajedno imaju dvoje djece, a njihov nedavni razvod bio je najskuplji u historiji.  

 • Donirali više od 650 miliona dolara

  Susan Lieberman Dell, supruga predsjednika uprave Della, jednog od najvećih proizvođača kompjutera na svijetu. Predsjednica je udruge koja djeci širom svijeta slabog imovinskog stanja pomaže u obrazovanju. Par je u braku od 1989., a donirali su zajedno više 650 miliona dolara u humanitarne svrhe. 

 • Mlađahna Fabiana druga je Bernijeva supruga

  Fabiana Flosi (44) udana je za Bernija Ecclestonea (90). Oženili su se 2012. godine i o njoj se zapravo ne zna puno. Za sada djeluje da su u sretnom braku.

 • Supruga Flavia Briatorea

  Elisabetta Gregoraci (40) i Flavio Briatore (70) bili su u braku 9 godina, ali su se 2018. godine razveli. Upoznali su se kada je Flavio bio menadžer Formule 1. U braku su dobili sina. Elisabetta je italijanski model i TV poznata ličnost.

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,