Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte šta se dogodi kada ukucate imena likova iz Prijatelja u Google

Preuzmite sliku

Iako je prva epizoda Prijatelja emitirana prije 27 godina, popularna serija i danas je aktualna. 

Međutim, znate li šta se dogodi kada ukucate imena likova iz serije u Google?

Naime, za svakog od šest prijatelja uz osnove informacije pojavi se i sličica po kojoj su najviše prepoznatljivi ili koja opisuje neku njihovu karakternu osobinu.

Kada ukucate ime Ross Geller, s desne strane pojavi se kauč. Kada kliknete na njega, ekran na računalu se iskrivi i začuje se Ross koji govori “Pivot”. To je asocijacija na epizodu kada Rachel, Chandler i Ross pokušavaju iznijeti novi kauč uz stubište.

 • Lik Monice Geller asocira na opsjednutost čišćenjem. Kada ukucate njeno ime, pojavi se kantica s vodom, a kada kliknete na nju, spužvica očisti njeno ime.

  Kada ukucate ime Chandlera Binga, pojavi vam se poznata fotelja, a klikom na nju na ekranu se pojave patka i pile, ljubimci koje su imali Joey i Chandler.

  Phoebe Buffay u seriji je svirala i pjevala, stoga se uz njeno ime pojavi gitara. Kada kliknete na gitaru, začuje se njena najpopularnija pjesma koju je često izvodila, Smelly Cat.

  Kada ukucate ime Joeyja Tribbianija, u kutu se pojavi pizza, a klikom na nju pojave se i brojni sendviči te se začuje poznata rečenica: “Joey ne dijeli hranu”.

  I naposljetku, kada ukucate ime Rachel Green, pojavi se njena prepoznatljiva frizura iz prve sezone. Klik na tu frizuru vodi vas na fotografije Jennifer Aniston iz vremena kad je nosila upravo tu frizuru. (index.hr)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,