Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte poređenja prvih i posljednjih epizoda popularnih serija

Preuzmite sliku

Kad dugo gledate neku emisiju, ponekad je teško primijetiti promjene kroz koje prolaze glavni likovi jer ih godinama gledate na televizijskom ekranu. Zanimljivo je upoređivati ​​njihove fotografije prije i poslije, i pratiti kako različiti glumci mijenjaju izgled – poput glumaca serije  Friends, koji su kroz 10 godina prošli kroz dramatične fizičke promjene, prenosi Tuzlanski.ba.

Bright Side želi podijeliti nekoliko slika prve i posljednje epizode nekih od najpoznatijih, najdugovječnijih serija svih vremena.

1. Teorija velikog praska

TV serija je puštena 24. septembra 2007. godine, a završila je 16. maja 2019. Bila je u eteru ukupno 12 sezona. Odluka o otkazivanju serije donesena je nakon što je Jim Parsons (Sheldon Cooper) objavio da ne želi više raditi na projektu. Nastaviti bez njega ne bi imalo puno smisla. Komedija je dobila 55 Emmy nominacija.

 • 2. Prijatelji

  Jedna od najomiljenijih komedija svih vremena, Prijatelji, prvi put je emitovana 22. septembra 1994., a završena 6. maja 2004, nakon desete sezone. Joey, Phoebe, Monica, Chandler, Ross i Rachel našli su mjesto u srcima hiljada gledalaca.

 • 3. To je izložba 70-ih

  TV komedija premijerno je prikazana 23. augusta 1998. godine, i bila emitovana do 18. maja, 2006. godine, sa ukupno 8 sezona. Upoznali smo se sa s glumcima koji su kasnije postali velike holivudske zvijezde, poput Ashtona Kutchera i Mile Kunis.

 • 4. Grey's Anatomy

  Serija je počela 27. marta 2005. godine i još traje. Nedavno je premijerno prikazana šesnaesta sezona. Od danas, produkcija ima samo 3 originalna glavna lika (koji su na seriji radili od prvog dana), pošto su ove sezone izgubili četvrtog.

  Ellen Pompeo (Meredith Gray), Chandra Wilson (Miranda Bailey) i James Pickens Jr. (Richard Webber) su likovi koje smo mogli pratiti kroz 16 sezona, dok je Justin Chambers (Alex Karev) objavio da neće obnoviti ugovor, što je razočaralo mnoge fanove.

 • 5. Zločinački umovi

  Serija je završena u februaru 2020. godine, nakon ukupno 15 sezona. Morali su naći zamjenu jednom od glavnih glumaca, Thomasu Gibsonu, kojeg su nakon kontroverznog ponašanja tokom snimanja 3 epizode otpustili CBS i ABC Studios.

 • 6. Gossip Girl

  Blair, Chuck, Dan i Serena mnogim su gledateljima obilježili tinejdžerske godine sa Gossip Girl. Serija je emitovana u 6 sezona, počevši od 2007. godine, a završava u decembru 2012. godine. Dobila je više nominacija za različite nagrade i osvojila 2018 Teen Choice Award. Fanovi se raduju ponovnom emitovanju koje će biti objavljeno 2020. kao nova sezona, ali prikazivat će ostale likove.

 • 7. Dva i po muškarca

  Serija je prikazana u 12 sezona nakon prvog emitovanja u septembru 2003. Najveća polemika serije nastala je kada je produkcijski tim zamijenio Charliea Sheena (Charlie Harper) – koji je “umro” na ekranu, s Ashtonom Kutcherom (Walden Schmidt). Najizrazitija transformacija svih glumaca u predstavi je ona Angusa T. Jonesa (Jake Harper). Kada je emisija započela, imao je samo 9 godina, a iako je kasnije odlučio napustiti seriju, u posljednjoj epizodi se posebno pojavio.

 • 8. Kosti

  Ova ikonična policijska drama završila je nakon 12 sezona. Premijerno je predstavljena 2005. godine, a završena 2017. godine.

 • 9. Moderna porodica

  Ova komedija prvi put je emitovana u septembru 2009. godine, a trenutno traje jedanaesta i posljednja sezona.

 • 10. Supernatural

  Petnaesta i posljednja sezona mračnog fantasy serijala je još u razvoju. Producenti su u početku mislili da će serija trajati 5 sezona, ali nakon ogromnog uspjeha nakon premijere u septembru 2005. godine, odlučili su je produžiti. Nažalost, već je najavljeno da će ovo sigurno biti zadnja sezona.

 • 11. Kako sam upoznao vašu majku

  Neki upoređuju ovu komediju sa  Prijateljima, iako bi ovo bila moderna verzija. Umjesto da popiju kafu, prijatelji provode svoje slobodno vrijeme u baru i imaju novije uređaje za komunikaciju. Prikazivanje je započelo 2005. godine, a završilo 2014. godine nakon ukupno 9 sezona.

 • 12. Will & Grace

  Serija je prvi put emitovana 1998. i trajala je do 2006. Međutim, u 2018. godini, počelo je snimanje devete sezone. 20 godina nakon prve epizode, možete vidjeti kako su se glumci promijenili. Emisija je još uvijek u toku i nalazi se u svojoj trećoj sezoni od povratka na ekran, čime je to jedanaesta sezona od 1998. godine.

 • 13. Gilmore Girls

  Serija je premijerno prikazana 5. oktobra 2000. godine i trajala je ukupno 7 sezona. Gledaoci su pratili kako Alexis Bledel (Rory Gilmore) odrasta. Smiješno je što je 9 godina kasnije Netflix odlučio snimiti mini seriju kao nastavak , Gilmore Girls: A Year in the Life . Obuhvatala je četiri epizode s imenima svake sezone, svaka u trajanju od sat i po. Nećemo dijeliti nikakve spoilere, ali recimo samo da je nastavak imao otvoren završetak. Stoga se ne bismo iznenadili ako se Gilmore Girls ponovo pojave na ekranu za nekoliko godina. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje