Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte detalje ‘ljubavnog dnevnika’ Amber Heard i Johnny Depp-a

Preuzmite sliku

Cijeli svijet s velikim zanimanjem prati suđenje i postupak koji je holivudski glumac Johnny Depp pokrenuo protiv svoje bivše supruge Amber Heard, u kojem je tuži za klevetu i traži 50 miliona dolara odštete, te tvrdi da je bio žrtva  zlostavljanja.

Na sudu je danas održano i unakrsno ispitavanje Amber Heard, a sudu je pokazan Deppov i Heardov ‘ljubavni dnevnik’ koji su navodno oboje pisali jedno drugom, piše Daily Mail.

U zapisu u dnevniku 22. maja 2015., Heard je napisala: ‘Prava ljubav nije samo ludilo strasti ili biranje sigurnosti mira. Radi se o tome da imate oboje. Vidjela sam u tebi istinske kosti prijateljstva i poštovanja, ali i dalje više nego ikada želim da te rastrgnem, prožderem i uživam u ukusu.

Kada je Deppov advokat Vasquez pročitao sadržaj, Heard je rekla u sudnici da je to bila ‘ljubavna poruka’ za Deppa, čiji su vlastiti zapisi u knjizi redigovani. Heard je ranije tvrdila da ju je tokom medenog mjeseca s Deppom u julu 2015. godine brutalno napao. Ali sudu je prikazana bilješka u dnevniku od 22. jula te godine koja je glasila: ‘Moj muž, sretan medeni mjesec’.

Obje strane predstavljaju svoje slučajeve pred sedmočlanom porotom, sudijom i sve većom internet publikom. Deppovo unakrsno ispitivanje od strane Herdovih advokata završeno je 21. aprila.

Unutrašnja naslovnica dnevnika bila je fotografija iz vremena kada su se vratili u Australiju i pomirili nakon borbe dva mjeseca prije. Heard je rekla da je slika, na kojoj su ruku pod ruku na čamcu, nastala “mnogo kasnije” kada su se vratili u Australiju. Heard je rekla da je to bilo tokom “perioda medenog mjeseca” kada je Depp bio čist i trijezan.

Heard je to potpisala kao ‘Slim’, što joj je Deppov nadimak.

U bilješci od 8. aprila 2016, Heard je napisala: „Žao mi je što mogu da poludim. Žao mi je što sam te povrijedila. Kao i ti, mogu postati zla kada me povrijede.

Heard je dodala da joj je ‘žao mi je’, te da ‘nikad ne postoji dovoljno dobar razlog da te povrijedim’.

U bilješci od 1. avgusta 2015, Heard je napisala: ‘Jedva sam čekala da ti kažem koliko te obožavam. Nisam mogla zamisliti ljepši medeni mjesec’. Sljedećeg dana Heard je napisala da joj nedostaje Depp i nazvala ga ‘toplim mužem punom ljubavi’.

Vasquez je pitao Heard da li je knjiga ‘ljubavni dnevnik’, a ona je rekla da. Heard je rekla: ‘Knjiga je više bila ljubavna sveska i dio komunikacije, bilo mi je važno da pokušamo imati što više mira‘.

Vasquez je pitao da li je to ‘također prilika da se izvini gospodinu Deppu za svoje ponašanje?’ Heard je rekla da je ‘važno izviniti se’ da se prestane sa svađama.

U bilješci od 17. avgusta 2015. Herd je napisala: ‘Žao mi je što sam tako jako protresla volan. Prokletstvo, volim te Johnny, vezana sam za tebe zauvijek. Dozvoli mi da pokušam ovo popraviti, dozvoli mi da pokušam ovo zakrpiti. Zaslužio si to. Trebaš mi… Ti si moj kamen temeljac, moje srce, moje sve. Mrzim kad se svađamo. Volim te više od svega. Trebaš mi, volim te.’

Prije Heard, prvi svjedok odbrane bio je forenzički psiholog dr. Dawn Hughes. Hughes je svjedočio o navodima da je Heard bio izložen porodičnom i seksualnom nasilju od strane Deppa. U suprotnosti, Deppovi advokati su pokušali da potkopaju njena saznanja u vezi novca.

U svom ranom svjedočenju, Depp je rekao da se bori protiv Amberinih  optužbi, dijelom, zbog svoje djece. Na početku dokaznog postupka odbrane, Heardov tim je predložio da se slučaj odbaci, kao što je propisano zakonom Virdžinije. To je brzo odbijeno, kao što se i očekivalo.

Holivudska glumica o kojoj se najviše priča ovih dana, 36-godišnja Amber Heard “slomila se” ranije na sudu opisujući trenutak kada ju je navodno njen bivši suprug Johnny Depp seksualno napao staklenom bocom, što je pak glumčev advokatski tim nazvao glumačkom izvedbom njenog života. Johnnyjev tim tvrdi da su Amberine priče navodno lažne te da planiraju razotkriti sve njene laži.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje