Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pobijedio je koronu: Goran Milić nakon 16 dana otpušten iz bolnice

Preuzmite sliku

Poslije dugo godina bez ikakve grižnje savjesti jedem tople sendviče i ostalu hranu koju sam se sustezao jesti.

Legendarni novinar, urednik i voditelj te putopisac nedavno je pušten iz Opće bolnice Dubrovnik, u kojoj je bio usljed oboljenja od koronavirusa.

Goran Milić ispričao je kako se oporavlja i trenutno osjeća.

“Osjećam se vrlo dobro, nemam nikakve posljedice, jedino što sam u bolnici smršavio 4-5 kilograma. Inače sam prije bolnice dobro smršavio, pa mi to nije trebalo. No, zato mi se sad apetit vraća. Poslije dugo godina bez ikakve grižnje savjesti jedem tople sendviče i ostalu hranu koju sam se sustezao jesti. Okus i miris nisam izgubio u koroni, no budući da sam do prije dvije godine bio strastveni pušač, već sam prije imao problema s time”, ispričao je Milić za Večernji list.

Vezano | Goran Milić već dvije sedmice boravi u COVID odjelu

U dubrovačkoj bolnici boravio je 16 dana. Iako je prebolio koronavirus bez većih komplikacija, ipak je imao upalu pluća i to na oba plućna krila. Njegova supruga Ana imala je blaže simptome.

Opisao je svoje iskustvo i kazao je da je zadivljen bolničkim osobljem koje se mora presvlačiti svaki put kad ulazi u neku sobu, jer im treba dosta vremena da obuku “skafandere’.

“Fascinantno je kako je to sve organizirano, jer dosad takav režim nije postojao. Inače, već sam jednom bio u zaraznoj bolnici, kada sam se 2009. vraćao iz Koreje pa su sumnjali da imam svinjsku gripu. Tada nije bila pandemija i bio je normalan režim, a ovo je sad posebno. Što se tiče lijekova, to su sve stari, opće dostupni i jeftini lijekovi poput deksametazona, a od antibiotika sumamed. Samo liječenje nije ni skupo, no bitno je dozirati i pogoditi mjeru za svakog pacijenta”, rekao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje