Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pjevač Marilyn Manson optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje

Preuzmite sliku

Američki pjevač Marilyn Manson danas je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje nekoliko žena, među kojima je glumica Evan Rachel Wood, koja je navela da je godinama bila izložena “strašnom zlostavljanju”.

Najmanje pet žena gotovo je istovremeno na Instagramu objavilo optužbe protiv pjevača čije je pravo ime Brian Hugh Warner.

Evan Rachel Wood (33) navela je da ju je Manson “psihološki manipulisao” dok je imala oko 20 godina. Dodala je da je poslije godinama bila izložena zlostavljanju, prenosi Beta.

Glumica je nekoliko godina bila zvanično u vezi sa Mansonom do vjeridbe 2010. Rekla da ju je pjevač nekoliko puta silovao.

Ostale žene, koje tvrde da su bile u vezi sa pjevačom, navele su da je Manson “umjetnik za manipulaciju, uznemiravanje, zlostavljanje i prijetnje”.

Manson (52) poznat je po neobičnom imidžu. Inspirisan gotikom, u javnosti se pojavljuje našmikan, sa dva različita sočiva a njegov izgled ponekad umije da djeluje uznemirujuće.

Pjevač je umjetničko ime izabrao inspiriran filmskom divom Merilin Monro i guruom Charles Manson koji je odgovoran za ubistvo glumice Sharon Tate.

Manson je najpoznatiji po muzici 90-ih, a njegovi najpoznatiji su “Portrait of an American Family” (1994), “Antichrist Superstar” (1996) i “Mechanical Animals” (1998).

U mnogim medijima je tada stekao reputaciju kontroverzne ličnosti i osobe koja ima negativan uticaj na mlade.

Manson nije za sada komentirao optužbe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,