Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pjer Žalica snima novi film sa glumačkim zvjezdama iz BiH i regiona

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački reditelj Pjer Žalica u oktobru ove godine počet će snimanje novog igranog filma “Koncentriši se, baba”.

Naime, nakon prošlogodišnjeg uspjeha na međunarodnoj festivalskoj sceni filma “Dobar dan za posao” reditelja Martina Turka, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) ponovo su ujedinili snage, kako bi producirali još dva mikro-budžetna igrana filma.

Ovaj put, projekat se fokusira na reditelje iz jugoistočne Evrope čiji filmovi su prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo Film Festivalu, a koji sada imaju fantastične ideje za filmove koji bi tokom ove godine mogli biti snimljeni u Sarajevu.

Prvi će biti produciran film “Koncentriši, se baba” bh. reditelja Pjera Žalice, a radi se o crnohumornom portretu jedne porodice smještenom u vrijeme posljednjeg rata u Sarajevu, koji će gledaoce nesumnjivo zabaviti i navesti ih na razmišljanje o zajedničkom, društvenom sjećanju.

Snimanje filma planirano je za oktobar ove godine, a za sada je potvrđeno da će u njemu igrati Emir Hadžifazbegović, Jasna Žalica, Nikola Kojo, Gordana Boban, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Branimir Popović i Mira Banjac. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje