Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pismo koje je Balašević poslao Mihajloviću kada je saznao za bolest: Šta da ti kažem, sine? Iznenadio si me samo jednom

Preuzmite sliku

Đorđe Balašević 2019. je napisao Siniši Mihajloviću pismo, kad je čuo da boluje od leukemije.

Bivši srpski fudbaler kasnije i trener Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini života nakon duge borbe s leukemijom.  Siniša se leukemijom borio od 2019. godine, a otkrio ju je slučajno. Mihajlović je osjetio bol u aduktoru koju je pripisivao igranju padela, ali liječnici u Bologni su insistirali na daljnjim pretragama.

Rođen je 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu karijeru započeo je u Vojvodini. Među ostalim je igrao za Crvenu zvezdu, Romu, Lazio i Inter, a vodio je nekolicinu talijanskih klubova, poput Bologne, Catanie, Fiorentine, Milana, Sampdorije i Torina te srpsku fudbalsku reprezentaciju.

  • Od ovog velikana opraštaju se prijatelji i saigrači. Olivera Balašević prisjetila što o Mihajloviću napisao Đorđe Balašević 2019., kad je čuo da boluje od leukemije.

    Šta da ti kažem, sine? Iznenadio si me samo jednom u životu, na onom turniru u Bačkoj Palanci, kad si Maneta Radinovića i mene istim lažnjakom poslao na izlet u Ilok. Od tad znam s kim imam posla… I sve ove godine samo si uvećavao ponos što se poznajemo.

    Nisam ti slao poruke kad sam čuo za tu ‘tvoju bolest’, zato što sam znao da to ne može biti ‘tvoja’ bolest i da ćeš joj brzo dati na znanje da je samo bolest i ništa više… A tvoje je nešto drugo, tvoja je porodica, ljubav, tvoj je čestiti život kakav si oduvijek vodio. Čekam da te na proljeće vidim s plavim čuperkom, meni, za razliku, kosa više neće pretjerano izrasti, ali prepoznat ćeš me.

    Budi mi bolje i mirnije svakim danom, hvala ti što si se sjetio okrpljenog starog ce-fora iz Palanke, ne Vokrija, nego onog drugog, debelog, što je pucao posljednji penal. Onda si možda za dlaku izgubio, od onda više nikad nisi, koliko znam, ni nećeš, bez brige.”, napisao je Đorđe Balašević, kako tvrdi Olivera, 19. decembra 2019.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje