Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pet najskupljih bijelih vjenčanica na svijetu: Serena Williams potrošila je uvjerljivo najviše

Preuzmite sliku

Pronalazak savršene vjenčanice često je u potpunom neskladu s idejom koju smo prvotno imali, ali ove dame mogle su i jesu izabrale baš sve što žele pa su njihove vjenčanice imale paprene cifre.

– Našla sam se sa Sarah Burton i zaljubila se u čarobnu krinolinu, koja je bila u totalnoj suprotnosti od onoga u čemu sam se prvotno zamišljala – prisjetila se svjetska teniska zvijezda Serena Williams vjenčanja od prije tri godine.

  • Cijena njezine bijele haljine s potpisom Sarah Burton za kuću Alexander McQueen bila je oko 3 ipo miliona dolara te time zaradila titulu najskuplje vjenčanice.

  • Victoria Swarovski, nasljednica carstva koje nosi njezino prezime, udala se za Wernera Mürza u kreaciji optočenoj kristalima. Čak pola miliona Swarovski kristala krasilo je njezinu haljinu s velom od osam metara, koja je koštala oko milion dolara.

  • Treće mjesto najskuplje vjenčanice na svijetu pripalo je Grace Kelly, koja se 1956. udala za Princa Rainiera III od Monaka. Haljina je koštala oko 624 hiljade dolara.

  • Kim Kardashian nosila je Givenchy haljinu inspiriranu siluetom sirene, s potpisom dizajnera Riccarda Tiscija. Kreacija je također imala paprenu cijenu, od čak pola miliona dolara.

  • Glumica Salma Hayek udala se 2009. godine za François-Henri Pinaulta, direktora mega luksuzne kompanije Kering te je pritom odjenula Balenciaginu vjenčanicu. Cijena haljine bila je preko pola miliona dolara. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje