Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Panić progovorila o svemu: Ne kajem se što sam bila saučesnik, jer bi to značilo da se kajem zato što volim

Preuzmite sliku

“Niko mi nije okrenuo leđa, moji prijatelji mene poznaju, znaju kakav sam profil čovjeka. Svi su me podržali”, kaže Panićeva

Romana Panić (45) pojavila se u utorak, 6. oktobra, na konferenciji za medije, na kojoj je prvi put govorila o tome šta se dogodilo u Australiji, gdje je prije nekoliko mjeseci uhapšena.

Kako tvrdi, ona nije pljačkala bankomate, ali je znala šta radi njen vjerenik Filip M.

Na pitanje novinara da li je pokušala da spriječi svog partnera u obavljanju nečega što nije legalno, rekla je:

To je baš, onako, intimno pitanje… Ono o čemu ja razgovaram sa nekim, nisam dužna da pričam. 

Na pitanje da li se kaje što je bila saučesnik, kazala je:

– Ne kajem se, jer to bi značilo da se kajem zato što volim.

– Pokajanje je jedina stvar koja može da nas vrati na pravi put. To je nešto moje, da li ću ja to da uradim pred Bogom. Niko mi nije okrenuo leđa, moji prijatelji mene poznaju, znaju kakav sam profil čovjeka. Svi su me podržali – dodala je.

Romana je uhapšena kada je policija upala u sobu u kojoj je bila smještena, u Australiji.

Tu su pronašli dokaze – čitavu mehanizaciju koja je korištena za pljačku bankomata, kao i iznos od 23.500 australijskih dolara.

 Taj novac (23.500 dolara, prim. aut.) koji oni smatraju da je od toga, oni su već uzeli. Ne postoji nikakav novac koji treba da se vrati – rekla je na temu ukradenog novca.

Advokat mi je garantovao da nemam nikakvu mrlju, da poslije suđenja kupim kartu i preko Rima se vratim za Beograd. Suđenje se odužilo, poslije pauze je trebalo da se pročita presuda. Međutim, prije čitanja presude u sudnicu su ušla dva policajca. Vidjela sam da su stvari krenule po zlu. Presuda je bila pročitana, da treba da idem u zatvor dva mjeseca. Advokat je došao i rekao: “Ovo je greška, ispravićemo, ti nemaš kriminalnu historiju”… Međutim, to nije bilo tako – rekla je Romana na konferenciji za medije.

Kako je objasnila, mhesto u kojem je bila od 2. do 9. juna je bilo strašno.

– Temperatura je 5 stepeni, morate da izujete cipele, čarape, da budete bosi… To su jako teški uslovi, pogotovo za mene koja imam zdravstvenu komplikaciju. Australija je država koja na visokom nivou drži do ljudskih prava. Tu sam ostala 7 dana. Bilo je jako teško. Za mene je to bio veliki šok. Bila sam sama, odvojena od svijeta… Ali, valjda sam se zbog tako teških uslova… Bog mi da snage i izdignem se iznad svega toga. Bilo je jako teških momenata – rekla je pjevačica.

– Ja sam 2. juna otišla u zatvor, bila 7 dana, i 9. juna sam prebačena u njihov prvi ženski zatvor. Poslije tih 7 dana zatvor je bio Hollywood, ako mogu tako u žargonu da kažem – objasnila je.

– Imam zabranu ulaska u Australiju na 3 godine, poslije toga mogu da podnesem zahtjev za vizu – rekla je Panićeva.

– Taj novac (23.500 dolara, prim. aut.) koji oni smatraju da je od toga, oni su već uzeli. Ne postoji nikakav novac koji treba da se vrati – rekla je na temu ukradenog novca.

Apsolutno nismo živjeli od tih para. Unijeli smo u Australiju 18.000 dolara… – dodala je.

Dani u zatvoru bili najteži

Prvih 7 dana je bilo najteže. Poslije, kad sam došla u Brisbane, shvatila sam da je okej, koliko je moguće u tom momentu. Najstrašnija su bila ta 22 dana izolacije. Teže mi je bilo zbog porodice, ljudi koji se brinu za mene. Znala sam da ću da prođem to… Bilo je teških momenata, ali kad dobijete znak od Boga… Bukvalno se oslonite na signale koje vam tijelo šalje, da je sve okej. Oni su mi dali snagu da izdržim.

Poslije ta 22 dana sam primila pismo, znala sam da nisam sama. Ali, osjećaj, biti na kraju svijeta… Vjerujem da bi svima vama bilo jako teško – rekla je Romana.

Pjevačica je istakla da nije imala problema sa zatvorenicama, te da joj je “osjećaj bio kao u filmu”.

Svima im je bilo fascinantno, “ti si stvarno popularna pjevačica?”. Tražile su mi da pjevam. Posljednji dan sam ih okupila, 20-ak cura, otpjevale smo dvije pjesme, ja i jedna djevojka – rekla je.

Pogledajte VIDEO ovdje.

“Hvala Bogu i sebi”

Prije svega se zahvaljujem Bogu što mi je dao snagu, sebi, svojoj porodici koja je sve izdržala. Sve je za ljude, ipak smo svi ljudi. Hvala Braji koji je stao u moju zaštitu. Hvala Sanji Đorđević, Breni, koje su kontaktirale moje roditelje. Ceca me nije zvala, ali hvala joj na izjavi da sam njen prijatelj. A, hvala i svima onima koji su me osudili – rekla je Romana. (Telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje