Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pandorini dokumenti vode i do Modrića: Od koga je Luka kupio luksuznu vilu u Madridu?

Preuzmite sliku

Mediji u Španiji već neko vrijeme objavljuju sve tajne koje su otkrivena kada su Pandorini dokumenti procurili u javnost, a jedan dio dokumenata govori o kontroverznom venecuelanskom advokatu Gustavu Mirabalu Castru.

Castra je SAD sakcionirao 2019. godine zbog navodnog pranja novca za koje ga je optužila njegova sestra. Jedan je od navodnih istaknutih saradnika bivšeg venecuelanskog nacionalnog rizničara Alejandra Andradea kojeg je u novembru 2018. godine sud u Floridi osudio na deset godina zatvora po optužbama vezanima uz pranje novca u iznosu većem od milijardu dolara.

Nakon problema sa zakonom u sjevernoj Americi, Castro se preselio u Madrid, gdje je živio do 2019. godine, kada je svoju kuću prodao, a Pandorini dokumenti otkrivaju da je kupac bio Luka Modrić.

Podsjećamo, mediji su 2019. godine naveliko pisali o tome da se novi dom porodice Modrić od 12 miliona eura nalazi u prestižnom kvartu La Moraleja te da se prostire na tri hiljade kvadrata.

Vila ukupno ima deset spavaćih soba, isto toliko kupaonica te dvoetažni dnevni boravak. Tu je i ogromni vanjski bazen, igralište za padel, a nudi još vrt, vinski podrum, teretanu, kino za 18 osoba i garažu za deset automobila. Sadrži i dječiju igraonicu od osamdeset kvadrata i prostoriju za masažu, piše Index.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,