Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

‘Pandemija je neizbježna’: Kako je Izet Fazlinović prije 10 godina predvidio koronu

Preuzmite sliku

Jedna od uloga s kojom je pokojni Mustafa Nadarević stekao veliki broj fanova bila je i ona Izeta Fazlinovića u seriji Lud, zbunjen, normalan.

Izet je, osim po zavodničkim pothvatima, bio poznat i po svojim poduzetničkim idejama, a u prvoj sezoni serije se dosjetio da bi mogao prodavati maske za lice jer je “epidemija neizbježna.

Ono što nam je tada bila samo smiješna scena u seriji, desetak godina kasnije postala je naša svakodnevica pa nije neobično što se ova scena za vrijeme pandemije naveliko dijelila društvenim mrežama.

“Pandemija je neizbježna. Pitanje je samo dana kad se desiti. E kad udari, onda mi moramo bit spremni”, govori Izet kućnoj pomoćnici Šefiki.

– Pa će te ta maska spasiti, jel?, bocka ga Šefika.

Pa jašta neg’ će me! Kako si glupa, ništa ne znaš. Pogledaj ove slike. Sve Japanci u maskama, idu na posao u maskama, idu po ulici u maskama, valjda i kod kuće se seksaju u maskama”, odgovara joj Izet u svom stilu, a onda mu dolazi ideja:

“Šefika moja! Pa bravo, bravo! Ljudi će onda kupovat'ove maske! Ma nema ovo veze! Ovo je samo prototip, Šefika, prototip.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje