Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pamela Anderson kao u filmu Psycho: Pozirala gola kako bi skrenula pažnju na potrošnju vode

Zvijezda serije ‘Spasilačka služba’ ponovno je pozirala gola za PETA-u, udrugu za zaštitu životinja. Glumica ovim želi skrenuti pažnju na veliku potrošnju vode

  • pamela-anderson-peta-kampanja2
  • Zbog ‘Psycha’ se nisam prestala tuširati, ali sam zbog okoliša skratila vrijeme koje provodim pod tušem, rekla je Pamela Anderson (47).

    Zvijezda serije ‘Spasilačka služba’ ponovno je pozirala gola za PETA-u, udrugu za zaštitu životinja. Glumica ovim želi skrenuti pažnju na veliku potrošnju vode koja se koristi u proizvodnji mesa. Za kampanju je rekonstruisala slavnu scenu iz kultnog filma ‘Psycho’ Alfreda Hitchcocka iz 1960. godine.

    Pozirala je poput Marion Crane koja je u filmu skončala upravo pod tušem kad ju je poremećeni vlasnika motela Norman Bates izbo nožem. Ta scena ubistva postala je jedna od najpoznatijih u istoriji kinematografije. Snimana je iz čak 77 različitih uglova u razdoblju od 17. do 23. decembra 1959. godine. Krv koja se pojavljuje u sceni zapravo je čokoladni sirup, a zvuk noža koji prodire u meso je zvuk zabijanja u lubenicu. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje