Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Palača prelomila! Stiglo službeno saopćenje kraljice Elizabete nakon intervjua Meghan i Harrya

Preuzmite sliku

Kraljica Elizabeta (94) oglasila se po pitanju intervjua Meghan Markle i princa Harryja.

Kraljica Elizabeta (94) izdala je službeno saopćenje iz Buckinghamska palače nakon intervjua princa Harrya (36) i Meghan Markle (39), javlja Daily Mail.

– Cijela porodica je tužna nakon saznanja koliko je proteklih nekoliko godina bilo izazovno za Harryja i Meghan. Pitanja kojih su se dotakli, posebno onih koji se tiču rase, su zabrinjavajući. Premda neka sjećanja mogu varirati, smatraju se vrlo ozbiljnima i adresirat će ih porodici privatno. Harry, Meghan i Archie će uvijek biti voljeni članovi porodice – saopćili su.

  • Podsjetimo, Meghan i Harry optužili su neimenovanog člana kraljevske porodice za rasizam, sugeriišući da je pitao “koliko će njihova beba biti tamna”. Harry je rekao da ih je iz Britanije dijelom otjerao rasizam i optužio mašineriju kraljevske palače da nije podržala suicidnu Meghan. Harry je otkrio zapanjujući razdor s ocem, rekavši kako je porodica prestala ga finansirati, sugerišući da je kraljica loše savjetovana te da je otkazala sastanak zakazan u Sandringhamu.

  • Meghan je također optužila svoju šogoricu Kate da ju je rasplakala, kazala je da stariji članovi dvora žele osigurati da Archie nikad ne dobije titulu. Dodala je da se dužnosnici nisu zauzeli za par ustajući protiv ”rasističkih” komentara, dok su lagali da bi zaštitili druge kraljevske članove. Visoki vladin ministar i saveznik Borisa Johnsona, Zac Goldsmith, jučer je potvrdio raspoloženje mnogih u kraljevskim krugovima. Odgovarajući na sugestiju da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa “napunili avion i bacili bombu na Buckinghamsku palaču”, tvitnuo je:  “Ne samo na Buckinghamsku palaču – već na Harryjevu porodicu. Harry je raznio svoju porodicu. (Vecernji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje