Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pablo Escobar u seriji „Narcos“ na O Kanalu: Svijetu je dao kokain, a sebi stvorio carstvo

Preuzmite sliku

Želio biti predsjednik Kolumbije, a postao kralj kokaina. Prva asocijacija na Kolumbiju mnogima je lik i život mafijaškog bossa Pabla Escobara.

Iako je od njegove misteriozne smrti prošlo 27 godina, o nekadašnjem “kralju kokaina” i danas se često govori. Rijetki znaju da je Pablo Emilio Escobar Gaviria nekada bio samo obični momak, porijeklom iz siromašne zemljoradničke porodice, iz malog kolumbijskog mjesta Rionegro. Ovo relativno mirno mjesto jednu noć napala je gerila, a tokom napada grupa vojnika upala je u Pablovu kuću i potpuno je zapalila.

  • U strahu da se nešto ovako ponovo ne bi desilo, Pablovi roditelji šalju njega i brata kod tetke u Medellin. Upravo taj trenutak bit će ključan u razvoju njegove kriminalne aktivnosti, te će ga povesti na put ka velikom bogatstvu i moći.  U početku je u Medellinu krao stare nadgrobne spomenike i preprodavao ih dalje. Potom je švercao cigarete i automobile, a ubrzo se otisnuo u opasnije poslove. Kratko je bio i student i tada je imao ambiciju da postane predsjednik Kolumbije. Međutim, sve je to palo u vodu kada su poslovi njegovog narko kartela počeli „cvjetati“.

  • Zanimljivo je da je ovaj opasni kriminalac bio u isto vrijeme veliki humanitarac i vjernik. Svakodnevno se molio Bogu, gradio crkve, pomagao siromašnima. O njegovom životu svjedoči serija Narcos u produkciji Netflixa koju upravo sada premijerno u BiH emitira TV O Kanal. Seriju možete pratiti svaki dan, od ponedjeljka do petka, u 21 sat. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,