Srijeda, 21. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovo je popis stvari koje članovi kraljevske porodice moraju nositi na svako putovanje

Jeste li znali da u kraljevskoj porodici postoji pravilo kako dva nasljednika krune ne mogu putovati zajedno iz sigurnosnih razloga? Jedino ko to može odobriti je, naravno, kraljica Elizabeta II.

To pravilo vrlo često krše William i Kate kod putovanja s malim princom Georgeom, kao što je bilo u slučaju njihovog odlaska u Australiju. Dok ovo pravilo donekle ima smisla iz praktičnih razloga, čitav niz drugih su u najmanju ruku jezivi.

Naime, članovi kraljevske porodica obavezni su na putovanja nositi crnu odjeću, kako bi mogli pokazati tugu u slučaju da neki član porodice premine dok su na putu, prenosi Večernji.

Tokom turneje u Keniji 1952. godine, Kraljica Elizabeta II primila je vijest da je njezin otac Kralj George VI. preminuo i tada sa sobom nije imala crnu haljinu pa je po povratku u Veliku Britaniju morala sačekati osoblje da joj donesu crnu odjeću kako bi se presvukla i izašla iz aviona. To je bio razlog da od tada pomno paze pri pakovanju odjeće.

Sva odjeća koju nose tokom putovanja ima svoj duplikat, barem je tako u slučaju Kraljice, piše Daily Mail.

To je prevencija u slučaju mrlja od ručka ili tekućina.

Princ Charles i Kraljica Elizabeta na put ne idu bez vrećice vlastite krvi, o kojoj uvijek brine kraljevski doktor koji putuje s njima. Razlog tome je moguća potreba za transfuzijom, a u kraljičinoj prtljazi uvijek se nalaze sapuni s mirisom borovine, porodične fotografije i vlastiti toaletni papir zaštićen pečatom koji samo ona smije slomiti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje