Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je nova Miss Universe

Preuzmite sliku

U New Orleansu sinoć je održan 71. izbor za Miss Universe, a 84 djevojke iz svih krajeva svijeta bile su u konkurenciji za ovu prestižnu titulu.

Amerikanka R'Bonney Gabriel nova je Miss Universe. Prvom pratiljom okrunjena je Amanda Dudamel iz Venezuele, a druga pratilja je Andreína Martínez iz Dominikanske Republike.

R'Bonney Gabriel rođena je u Houstonu 1994. godine.

Prva Miss Amerike filipinskog podrijetla

R'Bonney Gabriel ušla je u historiju u decembru 2021. kao prva Amerikanka filipinskog podrijetla koja je osvojila titulu Miss Texas USA.

“Moj se tata preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i s oko 20 dolara u džepu. Htio je sam sebi utrti put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Beaumonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka”, rekla je lokalnoj podružnici ABC-ja KTRK-TV u oktobru 2022.

Gabriel je modna dizajnerica, model i instruktorica šivanja. Stekla je diplomu prvostupnika modnog dizajna na Sveučilištu North Texas.

Nova Miss Universe je također izvršna direktorica vlastite održive linije odjeće. Prema njezinoj službenoj biografiji, njezina je “misija da žene i mlade djevojke vide sebe u njoj i osjećaju se nadahnuto da osvoje svoje ciljeve tako što će priznati ono što jesu.”

Hrvatska predstavnica Arijana Podgajski koja nije ušla u prvih 16 je na predtakmičenju prošetala je u bijelo-zelenoj haljini, za koju je rečeno da predstavlja Krapinsko-zagorsku županiju.

Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, Hrvati nisu bili pretjerano zadovoljni haljinom koja ih predstavlja. (Foto: Profimedia)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje