Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovi slavni roditelji imaju milijarde, ali djeci neće ostaviti ništa?

Preuzmite sliku

Nije nimalo neuobičajeno da djeca bogatih i slavnih roditelja žive lagodnim životom, pritom trošeći stečeno nasljedstvo, ali postoje i iznimke.

Mila Kunis, Daniel Craig, Jackie Chan i Mark Zuckerberg samo su neki od poznatih roditelja koji na računima imaju milijarde, ali ih neće ostaviti svojim potomcima. Ovo su njihovi razlozi.

Mila Kunis i Ashton Kutcher

”Ne stvaramo nasljedstvo za njih, a novac ćemo nakon smrti dati u dobrotvorne svrhe ili za neke druge stvari. Još nismo odlučili”, otkrio je slavni par jednom prilikom. Iako tvrde da svoju djecu neće ostaviti na cjedilu, za roditeljski novac njihovi će se potomci itekako morati potruditi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

‘Požele li moja djeca ikada pokrenuti vlastiti posao i budu li imali dobar poslovni plan, uložit ću u njega, ali novac neće dobiti tek tako”, objasnio je Kutcher i dodao kako smatra da će njihova djeca tako ostati motivirana stvarati ono što su imala u djetinjstvu.

Daniel Craig

”Moja filozofija je da se trebam svega riješiti prije nego što umrem. Ne želim idućim generacijama ostavljati u nasljedstvo velike svote novca. Smatram da je nasljedstvo prokletstvo, nikad ga neću ostaviti svojoj djeci”, rekao je jednom prilikom Craig koji ima dvije kćeri.

Jackie Chan

Glumac Jackie Chan više je puta izjavio da svoje bogatstvo planira donirati dobrotvornim organizacijama, a ne ostaviti ga svome sinu. Objasnio je i zašto. ”Ako je dovoljno sposoban, može bez problema sam zaraditi novac. Ako nije, onda će samo trošiti moj, a to ne želim.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Osnivač Facebooka i njegova žena Priscilla Chan tvrde da svoje bogatstvo vrijedno 82.6 milijardi dolara neće ostaviti kćerima, već će čak 99 posto svega donirati.

“Želimo da naše kćeri odrastu u boljem svijetu nego što je ovaj naš. Mi ćemo odraditi svoj dio kako bismo im to omogućili, ne samo zato što ih volimo već i zato što imamo moralnu odgovornost prema svim budućim generacijama”, rekli su.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simon Cowell (@simoncowell)

Muzički mogul i televizijski producent Simon Cowell također ne misli ostaviti nasljedstvo svome sinu. Kako kaže, najbolja stvar koju roditelj može dati svojoj djeci je vrijeme i pomoći im da nauče ono što njihovi roditelji već znaju.

”Moj sin neće naslijediti ništa, radije ću svoj novac ostaviti nekome drugome. Najvjerojatnije nekoj dobrotvornoj organizaciji. Ne vjerujem u to prenošenje novca s jedne generacije na drugu”, rekao je jednom prilikom. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje