Petak, 23. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovako je govorio Marko Nikolić: “Bolje da me pamte po Gigi Popadiću nego po nekom zločinu”

Preuzmite sliku

Marko Nikolić preminuo je u 73. godini života, a mnogi ljudi ga pamte i kao Gigu Moravca, lik koji je tumačio iz seriji “Bolji život”.

Legenda jugoslovenskog glumišta je u septembru prošle godine za hrvatske medije govorio upravo o ulozi koja mu je donijela vječnu slavu.

– Bolje da me pamte po Gigi Popadiću nego po nekom zločinu. Čovjek ako hoće biti zapamćen, može to vrlo lako postići. Meni je jedino žao što ta uloga nije neki veliki glumački domet. Ali to ti se dogodi samo jednom u karijeri, da dobiješ scenario i znaš da si dobio loptu na jedanaesterac. Ta uloga kao da je bila pisana po meni. Moja treća supruga, s kojom sam već 28 godina, upoznala me kad je “Bolji život” već završio sa snimanjem. I stalno mi govori da joj je zbog toga žao jer je u dilemi, ko je nastao prije – Giga ili ja, ko koga imitira, jer smo isti. I ne mogu pobjeći od te uloge, jer taman se malo sve smiri, a onda seriju opet repriziraju, pa se zakače i mlađe generacije pa mi na ulici viču: ‘Gdje si, Gigo, legendo, majstore?’ – rekao je Marko Nikolić.

Podsjetimo se kako je Marko Nikolić glumio Gigu Moravca:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje