Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovako danas izgledaju jezive blizanke iz kultnog filma, zbog njih smo dugo imali noćne more

Preuzmite sliku

Film ‘Isijavanje’ izašao je u kina prije 41 godinu, a izabran je od strane Nacionalnog filmskog registra Amerike kao jedan od najvažnijih horor filmova svih vremena

Još dobro pamtimo blizanke ‘The Grady Girls’ koje su nam ulijevale strah u kosti dok smo gledali kultni film ‘Isijavanje’ Stanleyja Kubricka. Film, koji je snimljen prema istoimenoj knjizi Stephena Kinga, mnogima je uzrokovao noćne more. Lisa i Louise Burns blizanke su iz zastrašujućeg filma, a nedavno su proslavile svoj 51. rođendan. Imale su samo 12 godina kada ih je Stanley angažovao u filmu, a danas se više ne bave glumom.

Dvije djevojčice, koje su se držale za ruke i stajale na kraju dugog hodnika hotela Vidikovac, zauvijek će se pamtiti kao kultna scena horor svijeta.

– Mi smo prirodno jezive, ali vježbale smo za tu scenu da bude što napetija i neugodnija. Izgovarale smo riječi teksta koji smo dobile na takav način da ljude uplašimo – ispričale su blizanke za američke medije.

  • Rekle su da snimanje filma nije bilo strašno za razliku od gledanja koje je prestrašilo publiku.

    – Vidjele smo ljude koji su nosili jezive maske, ali nas dvije smo se osjećale kao dive koje su pozvane na neku otmjenu zabavu. Nije bilo nimalo strašno za nas. Bile smo u pratnji odraslih i naši roditelji nisu morali brinuti. Podržavali su nas u želji da se bavimo glumom – ispričale su Lisa i Louise.

  • Danas blizanke i dalje uživaju u popularnosti koju im je donijela gluma u filmu pa tako imaju zajednički Instagram profil istog imena kao blizanke iz filma.

    Na profilu imaju preko 2000 pratitelja, a prema fotografijama se može vidjeti da i dalje obožavaju sve što ima veze s filmovima strave i užasa.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,