Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otkriveno pravo ime Alena Islamovića: Malo se nećkao, ali je brzo popustio zbog karijere

Preuzmite sliku

Bio je jedan od najpopularnijih pjevača osamdesetih godina na prostoru Jugoslavije. Proslavio se kao dio benda Divlje jagode i član Bijelog dugmeta, a malo je poznato kako zapravo glasi pravo ime Alena Islamovića.

Naime, početkom osamdesetih godina, kad su Divlje jagode postajale sve popularnije, producentima je privukao pažnju mladi pjevač po imenu Alija Islamović, ali ubrzo su mu predložili da promijeni ime u – Alen, piše portal Nova.rs.

“Kad se dogodio uspon Divljih jagoda, benda u kojemu je Islamović pjevao, čelnici nekadašnjeg Jugotona došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidjela. Predložili su Aliji da koristi umjetničko ime Alen, uz objašnjenje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije htio mijenjati svoje ime, ali ubrzo je popustio i poslušao savjet nadređenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija”, ispričao je svojedobno za Kurir izvor blizak pjevaču.

Islamović je potvrdio da je ova priča istinita.

“Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvjezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju”, objasnio je Islamović za Nova.rs.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,