Četvrtak, 13. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Otkriven identitet muškarca koji je platio majci Demi Moore za podvođenje

Jeziva ispovijest Demi Moore o silovanju koje je doživjela sa 15 godina uzdrmala je javnost, a sada je otkriveno ko je bio taj muškarac.

Demi Moore je u knjizi “Inside out” opisala kako ju je majka Virginia King vodila po barovima kada je bila mala kako bi upoznavala muškarce.

Glumica je još napisala i kako je jedne večeri, kada je imala 15 godina, došla u hotel u kojem je živjela sa mamom, a u apartmanu je zatekla starijeg muškarca koji je imao ključeve od njihove sobe. Silovao ju je, a onda priznao da je platio glumičinoj mami 500 dolara kako bi spavao s njom, prenosi mondo.rs.

“To je bilo silovanje i poražavajuća izdaja kada me je taj čovjek upitao: ‘Kakav je osjećaj kada te rođena majka proda za 500 dolara'”, napisala je ona u svojoj autobiografskoj knjizi.

Sada su američki mediji otkrili identitet muškarca koji je silovao glumicu. Riječ je o Basilu Dumasu, poznatijem kao Val Dumas, bogatašu grčkog porijekla koji je držao popularni restoran i klub “Kavez ludila”. Taj klub je sedamdesetih bio veoma popularan kod poznatih ličnosti kao što su Sylvester Stalone, Elton John i drugi.

Dumas, koji je imao 48 godina kada je Demi imala 15, bio je oženjen i imao je djecu u vrijeme kada se incident koji je glumica opisala dogodio.

Za Demi neće biti pravde, jer je Basil preminuo 1997. godine, prenosi “Metro”. Godinu dana nakon što je silovana, Demi je napustila majku, otišla u Holywood i postala velika zvijezda, a Virginia je preminula 1998. godine.

Gostujući nedavno u jednoj američkoj emisiji Demi je otkrila kako ne misli da ju je majka podvodila, ali činjenica je da je taj muškarac imao ključeve od njihovog apartmana.

Glumičinu majku Virginiu muž i otac ostavio je kada se ona rodila. Virginia se zatim preudala za drugog čovjeka Dannyja Guynesa za koga je glumica mislila da joj je biološki otac sve do 13. godine kada je pronašla izvod iz matične knjige rođenih.

Virginia i Dan su bili alkoholičari, a Virginia je više puta pokušala da izvrši samoubistvo, uključujući i jedan pokušaj kada joj je Demi spasila život. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje