Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otac mu je Đorđe Balašević, a on se sluša na narodnjake i voli hrvanje (FOTKE)

Preuzmite sliku

Sin poznatog muzičara Đorđa Balaševića nije ni nalik tati kada je muzika u pitanju, mada kada je o ženama riječ, može se reći da je povukao malo tatinih šmekerskih gena.

Aleksa Balašević (21), sin popularnog srbijanskog kantautora Đorđa Balaševića i Olje Balašević 2012. godine postao je reprezentativac Srbije u hrvanju, nakon što je na turniru “Trofej Beograda” osvojio srebrnu medalju. Međutim, nakon toga, Aleksino ime se nije spominjalo u medijima u tom kontekstu.

Naime on se prije dve godine upustio u ljubavnu vezu sa manekenkom Sofijom Gačić, sa kojom je ljubav cvjetala – posebno na društvenim mrežama. Dok je Sofija njemu rođendan čestitala rečenicom: “Srećan rođendan mom prvom i posljednjem dečku, muškarcu i ljubavi“, Aleksa je bio mnogo eksplicitniji u tome za njenu proslavu 21. rođendana.

Naime on se u ponoć pojavio sa trubačima ispred njene kuće i naručio pesme “Đurđevdan” i “Marš na Drinu“.

Par je uživao i u društvu domaćeg folk svijeta, pa su fotografije sa Darom Bubamarom, Jovanom Perišićem, Bobanom Rajovićem i Lepom Brenom bile uobičajna stvar.

Dok su neki životne filozofije izvlačili iz stihova njegovog oca, on je to izgleda radio uz tompuse sa narodnjacima.

 

Aleksa bi mogao potpuno da demantuje izreku da “iver ne pada daleko od klade” bar kad je muzika u pitanju.

Ali, bolje da se ne šalite s njim na temu lošeg muzičkog ukusa. Njegova sestra, Jovana Balašević, početkom ovog mjeseca, na svom Facebook profilu okačila je Aleksin snimak u kome on pokazuje svoje hrvačke sposobnosti i dodala: “Dječaci, nemoj da sad zovem mog brata!“. (24sata.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje