Nedjelja, 7. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otac Elona Muska otkrio da je u tajnosti dobio dijete sa svojom 40 godina mlađom pokćerkom

Preuzmite sliku

Errol Musk, otac najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona, okrio je da je u tajnosti dobio dijete sa svojom pokćerkom Janom Bezuidenhout.

Ovaj 76-godišnjak posljednji je put postao otac prije tri godine, dok je vijest o rođenju tog djeteta potvrdio tek sada u razgovoru za britanski tabloid The Sun.

Ponukan izjavom njegovog sina o razmnožavanju, Errol je otkrio kako i sam dijeli slično razmišljanje.

“Razmnožavanje je jedina stvar zbog koje postojimo na Zemlji”, rekao je on.

Sa svojom pokćerkom on već ima jedno dijete, petogodišnjeg sina Elliota Rusha, a istakao je kako je Janina posljednja trudnoća bila neplanirana te da oni čak ni ne žive skupa.

“Kada muškarac nađe dosta mlađu ženu, neko vrijeme to bude lijepo, međutim taj veliki jaz u godinama kad tad izađe na vidjelo. Ona ima 35 godina, između nas je prevelika razlika. Nije praktično. No, ako budem još poživio, možda mi se vrati”, rekao je Errol za spomenuti medij.

Muskov otac ima ukupno sedmero djece, a porodično stablo ove porodice već se prilično iskomplikovalo.

Južnoafrički inženjer 1970. se oženio manekenkom Mae Haldeman Musk, s kojom je dobio Elona, Kimbala i Toscu. Razišli su se devet godina poslije, nakon čega je uslijedio njegov brak sa Heide Bezuidenhout. Ona je sa suprugom koji je preminuo imala već dvoje djece, uključujući Janu, današnju majku Errolove djece.

Errol i Heide i sami su dobili dvoje djece, a on joj je u međuvremenu pomagao i u odgoju Jane koje je imala 4 godine kada je upoznala očuha.

Od Heide, Errol se razveo nakon 18 godina braka, a svi su ostali šokirani nakon što se 2017. saznalo da je Jana trudna sa bivšim očuhom. To je, između ostalog, doprinijelo već od ranije lošem odnosu između Errola i Elona.

“Još uvijek su užasnuti svime jer im je ona polusestra”, priznao je Errol.

Ova vijest stiže samo nekoliko dana nakon što je otkriveno kako je Elon Musk dobio blizance sa Shivon Zilis, svojom radnom kolegicom iz Neuralinka.

Riječ je o potomcima koji su na svijet došli svega nekoliko sedmica prije nego će Elonova bivša djevojka Grimes roditi njihovo drugo dijete. Milijarder sada ima 9 djece.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje