Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osvojili kuću vrijednu nekoliko miliona pa je brzo prodali: Ne uklapamo se među bogataše!

Preuzmite sliku

Kupili su srećku i osvojili luksuznu kuću u Padstowu u Cornwallu, zajedno s 5,3 hektara zemlje, a među komšijama su im brojne slavne osobe

Par iz engleskog Leicestera koji je kupnjom srećke od 25 funta osvojio prekrasnu vilu vrijednu gotovo tri i pol miliona funti, nakon samo nekoliko sedmica odlučio ju je prodati za četiri miliona funti jer smatraju da se ne uklapaju u novo bogataško okruženje, a i troškovi održavanja su im previsoki.

Uttam Parmar (58) i njegova supruga Raki (53) prosječan su par iz Leicestera. Prije otprilike dva mjeseca kupili su srećku i osvojili luksuznu kuću u Padstowu u Cornwallu, zajedno s 5,3 hektara zemlje, a među susjedima su im brojne slavne osobe, poput Gordona Ramsaya.

Vila je postala vlasništvo Parmarovih u augustu – bez hipoteke, s pokrivenim svim poreznim pristojbama i pravnim troškovima, a par je usto dobio i 50.000 funti u gotovini koje su im trebale pokriti troškove selidbe i smještaja.

No njihovo oduševljenje je kratko trajalo, jer su nakon osam sedmica odlučili kuću ponuditi na prodaju za milion više od procijenjene vrijednosti.

“Nije to za nas. Dugo već živimo u Leicesteru i ovdje smo savršeno sretni. Ne treba nam kuća za odmor od 4 miliona funta. Zadovoljni smo svojom kućom od crvene cigle i želimo ostati u mirnome mjestu Appleby Magna u Leicestershireu,” kazao je Parmar.

‘Mi se jednostavno ne uklapamo u novo okruženje bogataša koji ondje žive’

“To je sjajna kuća na prekrasnoj lokaciji, ali mi se jednostavno ne uklapamo u novo okruženje bogataša koji ondje žive, a i troškovi održavanja su golemi i mi ih ne možemo pratiti. Razmišljali smo o tomu da se preselimo onamo, no shvatili smo da nam je preskupo”, rekao je Uttam za Daily Mail, pojasnivši da novce od kuće kane uložiti u kupnju zemljišta ili manjeg imanja.

Prije nego što su odlučili prodati nekretninu, Parmari su ondje proveli kratak odmor, no na kraju su došli do zaključka da od nje treba odustati.

Uttam, koji već 18 godina radi kao operativni menadžer i ranije je učestvovao u nagradnim igrama, no tek mu je ovaj nagradni listić donio velik dobitak.

“Ranije sam osvojio nekoliko stvari poput tv prijamnika i stolića za kavu, no nisam ni sanjao da ću osvojiti nešto tako nevjerovatno kao što je ova kuća”, rekao je.

Luksuzna nekretnina osvojila je nagradu za najbolju eko-novogradnju u Cornwallu 2020. godine, a lokalni agenti za nekretnine procjenjuju da bi se na vrhuncu sezone mogla iznajmljivati za 15.000 funta mjesečno. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,