Srijeda, 23. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Oskarovka se priključila humanitarnoj akciji, pa na pola puta odustala

Prošle sedmice se priključila akciji u organizaciji Banke hrane New Yorka, koja najsiromašnijim građanima dijeli bonove od 31 dolara.

 • gwyneth-paltrow2
 • Glumica Gwyneth Paltrow odustala je nakon četiri dana od projekta sedmodnevne prehrane s 31 dolarom, koliko u bonovima od vlade za prehranu dobiva 46 miliona Amerikanaca, odnosno, svaki sedmi državljanin SAD-a.

  Njeno učešće je podrazumijevalo da se sedam dana hrani sa samo 31 dolar. Prikupljen novac od učešća ide za pomoć bankama hrane.

  Zvijezda ‘Iron mana’ i ‘Zaljubljenog Shakespearea’ Gwyneth (42) je izjavila da je ‘pukla’ i pojela malo svježeg povrća i piletine (i pola vrećice bombona) te da se njeno mišljenje o tome koliko je teško pojesti zdravi obrok s takvim budžetom, zauvijek promijenilo u samo nekoliko dana, dok se 46 miliona Amerikanaca neprekidno suočava s tim izazovom, prenosi tportal.

  Kritičari, međutim, glumici zamjeraju da nije dobro raspolagala dobivenim novcem te da je polovicu sume potrošila na kupovinu šest limeta i peršuna, ističući da bi oni koji imaju na raspolaganju takvu sumu, trebali radije kupiti zasitniju hranu poput maslaca od kikirikija, zobenih pahuljica, piletine ili, pak, otići u neki fast food restoran.

  Gwyneth se na svom blogu založila i za rodnu ravnopravnost i jednaku platu žena u odnosu na muškarce.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje