Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

On je najplaćeniji glumac s TV ekrana

Preuzmite sliku

Ko kaže da se u serijama ne može zaraditi? Ove su TV ikone dokazale svoj status zabavljača u humorističnim serijama, ali i to fantastično unovčile

Sva četvorica glavnih likova iz TV serijala Teorija velikog praska su glumci s najvećom zaradom na televiziji iz 2016. No, jedan od njih je ipak unovčio više od svih drugih – a riječ je o Jimu Parsonsu koji u planetarno popularnoj seriji igra lik uvrnutog naučnika Sheldona. Parson je tako drugi put zaredom proglašen najplaćenijim TV glumcem s procijenjenih 25,5 miliona dolara zarade u protekloj godini.

  • jim-parsons-sheldon-jpg
  • Njegovi kolege sa seta, Johnny Galecki (Leonard), Simon Helberg (Howard) i Nayyar Kunal (Raj) nalaze se na sljedeća tri mjesta. Ekipa iz te uspješne humoristične serije prije dvije godine punila je naslovnice svojim potraživanjem većih plata te su, kao što su nekoć i popularni glumci iz serije Friends, uspjeli isposlovati milion dolara po epizodi za Parsona, Galeckija i njihovu žensku kolegicu – Kaley Cuoco. Na prvom mjestu naplaćenijih tv glumica i dalje je Sofia Vergara s godišnjom zaradom od 43 miliona dolara, no velik dio te zarade čine brojne reklame te editorijali.

    Forbesova godišnja lista najplaćenijih glumaca pokazuje kako se razlika u prihodima između muškaraca i žena u smanjuje u televizijskom biznisu, dok je pak u filmovima postojana. T dokazuje primjer Dwaynea Johnsona, najplaćenijeg filmskog glumca koji je zaradom od 64 miliona dolara značajno premašio svoju kolegicu i najplaćeniju glumicu, Jennifer Lawrence sa zarađenih 46 milijuna dolara. (express.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje