Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se bh. pjevač Berin Buturović: ‘Nakon ponovo obavljenog testiranja, test je negativan’

Preuzmite sliku

Bh. pjevač Berin Buturović je nekoliko dana nakon proslave u Konjicu gdje je i bio angažovan objavio da je zaražen koronavirusom. Danas, nakon 17 dana izolacije testiraose ponovo a test je pokazao da je negativan.

Lijepu vijest sa brojnim prijateljima koji su mu pružali podršku Buturović je objavio na svom Facebook profilu, gdje je naglasio da se tokom izolacije pridržavao svih uputa WHO-a i nadležnih organa:

“Poslije ponovo obavljenog testiranja na koronavirus kako nalažu procedure, sinoć sam dobio i konačan negativan rezultat, te se vodim kao izliječen od COVID-19. Simptomi koje sam imao su bili najsličniji gripi koju smo svi nekad odbolovali, a liječio sam se kao i kod obične gripe. Nasreću, bolest nije ostavila značajne posljedice po mene, ali isto tako, lično sam se uvjerio da se osobe koje se nalaze u rizičnoj grupi dosta teže bore sa simptomima. S obzirom na to, apelujem na sve da maksimalno ozbiljno shvatimo situaciju i pomognemo osobama koje spadaju u ovu grupu”, ističe Buturović, te biranim riječima zahvaljuje svima na podršci:

 • “Ista je stizala iz mog Konjica, Sarajeva, Mostara i mnogih drugih gradova iz BiH, ali i od mojih prijatelja iz raznih krajeva svijeta. Ponosan sam na to što smo nečim to zaslužili od vas. Želim da se zahvalim i vrijednom osoblju OB Konjic, koji rade u limitiranim uslovima i sa limitiranim resursima, a koji su nam i pored toga bili na usluzi svih ovih dana. Također, želim da se zahvalim i Policijskoj stanici Konjic na fer i korektnom postupanju.

  Vezano | Sandra Šahat ispričala kako je saznala da je zaražena i šta je nakon toga doživljavala

  Buturović je spomenuo i da se brojne osobe, ali i gradovi, nažalost, suočavaju s određenom stigmatizacijom zbog koronavirusa.

  Na kraju je Buturović naglasio kako se nada da će ovaj težak period biti iza nas.

  “A do tada ostanite negativni (na testu), ali duhom pozitivni, jer nam je to svima potrebno! Još jednom poruka za prijatelje iz medija, ovo je moja zvanična izjava i hvala na razumijevanju, jer nisam u mogućnosti svima posebno da dajem istu. I naravno #ostanikuci“, zaključio je Buturović.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje