Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oglasila se porodica Marine Tucaković

Preuzmite sliku

Suprug i sin Marine Tucaković, Aleksandar i Milan Radulović, zahvalili su danas za sve izjave podrške, saučešća i prijateljstva i zamolili javnost da poštuje njihovu privatnost i želje i da se sahrana obavi intimno, u krugu porodice i prijatelja.

“Mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije voljela patetiku i masovno obilježavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živjela i radila. Njena želja je uvijek bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana“, naveli su članovi porodioce u saopćenju i dodali:

“Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara”, naveli su suprug i sin.

Najavili su da će, kako bi ispoštovali prijatelje, saradnike, poštovaoce, a i javnost, biti održana komemoracija nakon 40 dana žalosti, a tačan datum i mjesto događaja biće naknadno saopćeni.

“Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pjesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru”, zamolila je porodica.

Oni su naveli da je Marina Tucaković preminula 19. septembra u 67. godini života, usljed komplikacija izazvanih oboljenjem COVID-19 nakon višegodišnje borbe s rakom.

“Umrla je brzo, par dana nakon što je hospitalizovana. Njena bolest je već nekoliko mjeseci vodila bitku protiv nje, a kovid je uspio da je pokosi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kući, u nesvjesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina”, naveli su.

Dodali su i da je svaki minut koji je Marina provela u bolnici za njih bio dug kao godina.

Ističu i da se ona uvijek odgovorno pazila za ovih godinu i po dana pandemije, ali da je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom.

“Nije stigla da primi prvu dozu vakcine zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja”, napisali su članovi porodice, pišu srbijanski mediji.

Oni su zahvalili svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna i da im je značio svaki izraz prijateljstva u svim teškim trenucima.

“Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cijenjena i kao čovjek i kao umjetnik”, poručili su članovi njene porodice.

Podsjetimo da su srbijanski mediji već ranije objavili da Marina neće biti sahranjena dok njen suprug ne ozdravi jer je zaražen koronavirusom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje