Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Odličan koncert: Trijumf Dine Merlina u Ljubljani (FOTO)

Preuzmite sliku

Sinoć iza ponoći je završen veliki koncert Dine Merlina u Areni Stožice u Ljubljani. Nakon rasprodate prošlogodišnje etape turneje Hotel Nacional kao i rasprodate novogodišnje turneje u Crnoj Gori i Hrvatskoj, karavan Hotel Nacional je po prvi put stigao u Ljubljanu, gdje je pred prepunom dvoranom Arena Stožice u glavnom gradu Slovenije priređen spektakl o kojem će se još dugo pričati.

 • dino-merlin-ljubljana (2)
 • Dino Merlin je već od ranije poznat kao miljenik ljubljanske publike, što je dokazao nekoliko puta rasprodatim koncertima u dvorani Križanke, kao i na prethodnom koncertu u Ljubljani, koji je održao na punom stadionu Ilirija. Ovaj put Dino Merlin je premašio samog sebe nastupajući u najvećoj dvorani Slovenije i jednoj od najvećih dvorana regije – Arena Stožice u kojoj su pored Dine Merlin nastupali velikani svjetske muzičke scene – poput Sting, Bryan Adams, Leonard Cohen, Joe Cocker, José Carreras, Elton John i mnogi drugi.

 • dino-merlin-ljubljana (1)
 • Koncert je počeo malo iza 21:00 i otvoren je najvećim hitom sa posljednjeg albuma – pjesmom Školjka koja na YouTube-u do sada broji preko 7.000.000 pregleda. Nakon erupcije oduševljenja, uslijedile su još dvije pjesme, također sa posljednjeg albuma Dine Merlina, i to pjesma Hotel Nacional (po kojoj album nosi ime), i pjesma Sunce, koja je prvi put izvedena uživo, a koju je publika mogla čuti u novom aranžmanu za koji je bio zadužen legendarni producent Richard Niles iz SAD-a. U naredna dva i po sata jedan za drugim nizali su se dobro poznati stari hitovi, neki od kojih su po prvi put izvedeni u potpuno novim aranžmanima, a jedan od najupečatljivijih momenata bio je recital o ljubavi francuskog pisca Pascala Brucknera, koji je publika primila s oduševljenjem kao uvod u pjesmu Kad si rekla da me voliš.

 • dino-merlin2374
 • Koncert u Areni Stožice je prvi u nizu velikih koncerata koje je Dino Merlin najavio prošle godine govoreći o “velikim utakmicama na velikim terenima”. Dino Merlin se zajedno sa svojom mnogobrojnom ekipom dugo pripremao za nastup u Ljubljani – sedmicama su trajale probe, a poseban fokus je bio na vizuelnom aspektu koncerta koji posjetioce nije ostavio ravnodušnim. U produkcijskom smislu koncert je bio vrhunski audio-vizuelni spektakl. Korišteni su najmoderniji svjetlosni efekti u kombinaciji sa posebno pripremljenim video projekcijama koje su projicirane na platnu koje se spuštalo tokom koncerta ispred bine stvarajući poseban osjećaj intime s publikom.

 • dino-merlin-ljubljana (4)
 • Dino ni sam nije krio oduševljenje publikom i atmosferom na koncertu koja je do sada nezapamćena u Ljubljani, što potvrđuje erupcija emocija i pozitivna energija tokom cijelog koncerta koji su posjetioci proveli “na nogama” kao i komentari na društvenim mrežama na selfie kojim je Dino ovjekovječio uspomenu na ovaj vrhunski show i kojim se na njemu svojstven način zahvalio publici na sjajnom prijemu koja je pratila turneju Hotel Nacional, najuspješniju dosadašnju turneju Dine Merlina, u svakom gradu u kojemu je do sada gostovala.

  Pored Ljubljane su još najavljeni koncerti u Skoplju 28.3.2015. u najvećoj dvorani Makedonije – Boris Trajkovski, kao i u Sarajevu na najvećem stadionu Bosne i Hercegovine – Koševo, 25.7.2015.

  (Tuzlanski.ba – Foto: Anadolija, Dejan Nikolić)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,