Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Odlazak istinske heroine: Godina od smrti Donne Ares

Na današnji dan prije godinu dana svoju životnu borbu izgubila je Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares.

Donna se dugi niz godina borila protiv opake bolesti koju je uspjela pobijediti dva puta.

Na sceni se prvi put pojavila 1997. godine na “Dori” na kojoj je nastupila sa pjesmom “Zadnja noć”, a veliku popularnost je stekla hitom “Kazna” koji ju je vinuo visoko na bh. muzičku scenu. Ubrzo je krenula saradnja sa mnogim muzičarima da bi 1999. godine zajedno sa Halidom Bešlićem snimila duet pod nazivom “Sviraj nešto narodno” koji je doživio veliki uspjeh.

Donna je svoju karijeru gradila korak po korak. Nastupala je širom zemalja bivše Jugoslavije i inostranstva. Veoma srčana, kako su je opisale njene kolege, Donna je tokom svoje karijere održala brojne humanitarne koncerte i bila uključena u humanitarni rad. Nikada nije govorila o svojim djelima van muzičke scene, a kada je otkrila da boluje od karcinoma to je hrabro čuvala u sebi, ne želeći privlačiti pažnju medija.

Dugo se nosila sa bolešću, hrabrila je sebe i druge, bila je istinski borac do samoga kraja.

– Prelomna tačka kod ovakvih stanja je trenutak kada uspiješ otjerati strah. To je vrlo važno, ovu rečenicu bih podvukla za sve one koji se nalaze u sličnom stanju kao ja. OTJERATI STRAH. Za mene je sve dobilo drugačiju perspektivu kada sam konačno to uspjela – govorila je Donna Ares, za Azru.

Donna nas je napustila na današnji dan u svojoj 41 godini života. Sahranjena je u rodnom Bihaću u prisustvu svojih prijatelja i velikog broja Bišćana. (Azra)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,