Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Od “Uvoda u anatomiju”, preko “Specijalizanta” do “To smo mi”. Korona virus ušao i u televizijske serije

Preuzmite sliku

Od medicinske serije “Uvod u anatomiju” do romantične porodične serije “To smo mi” korona virus se uvukao u zaplete mnogih epizoda televizijskih sapunica u 2020. i tek je nekoliko serija izbjeglo spomenuti virus koji je toliko uticao na živote gledatelja.

U prvim scenama zadnje sezone bolničke drame “Uvod u anatomiju” Meredith Grey uživa u trenutku samoće na plaži i iznenada se budi iscrpljena u užurbanom hitnom prijemu opremljena punom zaštitnom opremom, prenosi Hina.

“Mislim da imamo obavezu pokazati šta zdravstveni radnici prolaze”, kaže zvijezda serije Ellen Pompeo.

U trenutku kad su mnogi Amerikanci “iritirani nošenjem maski” i nesvjesni izazova s kojima su suočene bolnice zadnja sezona “Uvoda u anatomiju” nudi “priliku da se čuje koliko je teško našim zdravstvenim djelatnicima”, kaže ona.

Diane Frolov i Andrew Schneider iz NBC-jeve serije “Čikaška hitna” kažu za Afp da su kao “serija o bolnici znali da se moraju baviti pandemijom”.

“Stoga ona igra ulogu, ako ne izravnu, onda sporednu, u svakoj od naših novih epizoda”, kazali su Frolov i Schneider o šestoj sezoni serije koja je počela 11. novembra.

“Čak i kad se ne bavimo pacijentima s bolesti covid-19 virus je značajno promijenio protokole i postupke u bolnici”.

Druge medicinske serije poput ABC-jeve “Dobri doktor” također su se bavile virusom, a “Novi Amsterdam” i “Specijalizant” to se spremaju učiniti u 2021.

I druge serije koje se na bave bolnicama također su uklopile koronavirus u epizode.

Tako u NBC-jevoj seriji “To smo mi” član porodice Pearson ide u izolaciju, a glava obitelji Rebecca zbog koronavirusa mora odgoditi kliničko ispitivanje vezano uz Alzheimerovu bolest.

ABC-jeva serija “The Conners” bavi se pandemijom kroz prizmu finansijskih nevolja glavnih junaka te suprostavljenih tabora u američkom društvu zbog primjene epidemioloških mjera. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje