Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Od četvrtka u kinu Kaleidoskop film ˝Djeca˝

Djeca
Preuzmite sliku

Od četvrtka 08.novembra u kinu „Kaleidoskop”, od 20:00 h, na repertoaru je aktuelni film „Djeca”, redateljice Aide Begić.

DjecaFilm “Djeca” priča je koja prati Rahimu (23) i Nedima (13), dvoje ratne siročadi koji žive u Sarajevu, gradu koji pati od bolesti društva u tranziciji i u kojem je njihov život sveden na puko preživljavanje. Priča se razvija kada Nedim u tučnjavi razbije skupi mobitel sinu lokalnog moćnika, događaj koji će potaknuti Rahimu da otkrije kako njezin brat vodi dvostruki život.

Glavne uloge u filmu tumače: Marija Pikić i Ismir Gagula, a uz njih glume i Aleksandar Seksan, Nikola Đuričko, Jasna Ornela Bery, te mlade nade bosanskohercegovačkog filma kao što su Staša Dukić i Vedran Đekića. Direktor fotografije je Erol Zubčević, scenografije Sanda Popovac, dok kostimografiju potpisuje Sanja Džeba, a montažu Miralem Zubčević. Ovo je prva uloga mlade bh. studentice glume Marije Pikić, a za nju se s redateljicom pripremala punih osam mjeseci.

Film “Djeca” rađen je u koprodukciji četri države (BiH, Turska, Njemačka i Francuska). Cijena ulaznice je 3.00 KM, a ulaznice možete kupiti svakim danom (osim srijede), od 19:00 h, na biletarnici kina.

 

 

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: