Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Objavljene nove fotografije i snimci sa vjenčanja Jasmine Izetbegović: Uz podignute čaše pjevala se ‘Bella Ciao'…

Preuzmite sliku

‘Svadba godine’ održala se u petak u Sarajevu. U bračnu luku uplovila je kći Bakira i Sebije Izetbegović, Jasmina Izetbegović i njen odabranik Ćamil Humačkić. Među brojnim gostima su bili turski predsjednik Recep Tayyip Erdgoan, koji je bio kum na vjerskom vjenčanju. On je u Sarajevo došao sa suprugom Emine.

U poslijepodevnim satima subote mladenci su uplovili u bračnu luku na šerijatskom vjenčanju u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Vjenčanje je obavio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr Husein ef. Kavazović, a nakon njega obavljeno je i građansko u hotelu Europa.

Na svadbi Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića koja je održana u sarajevskom hotelu Europa pjevali su, možda manje poznati umjetnici hrvatskoj publici, Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Isak Šabanović i Lana Hamza.

Hrvatski Nacional objavio je nove fotografije i snimke sa vjenčanja.

Zanimljivo, jedan od hitova bio je i ‘Bella Ciao’, koja inače nosi konotaciju lijeve pjesme, koju se primarno pjeva u krugovima komunista i anarhista, no zbog teksta koji nigdje eksplicitno ne spominje političke programe i stavove, postala je popularna u mnogim dijelovima svijeta kao pjesma ljudi koji ne odustaju u borbi protiv osvajača i autoritarnih postupanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje