Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novo iz FM Jama: Indigo objavio svoj prvi album Victoria

Preuzmite sliku

Nakon tri godine rada na svom solo albumu, Indigo je upravo objavio prvijenac pod nazivom Victoria. Talentovani producent iz Tuzle aktivan je član muzičkog pokreta Fm Jam. Nakon rada sa Frenkijem i Kontrom na prethodna tri zajednička albuma, na red je došlo i njegovo prvo solo ostvarenje.

Konceptualno nastrojeni album donosi jedanaest instrumentalnih numera, koje kao cjelina slušatelja ne ostavljaju ravnodušnim. Indigo nas vodi na muzičko putovanje koje neodoljivo podsjeća na muziku za filmove naučne fantastike, uz zvuke sintisajzera koji nadilaze žanrove.

“Ideja za samostalni album je nastala nakon drugog zajedničkog albuma ”Egzil” sa Frenkijem i Kontrom. Proces je trajao tako dugo iz razloga što sam smatrao da mi je bilo potrebno još iskustva da napravim album kakav ustvari želim. Na albumu se osjeti utjecaj Vangelisa, Tangerine Dreama, Trent Reznora i Pink Floyda, a za vizuelni dio je zaslužan Enis Čišić, koji je dao novu dimenziju čitavom projektu”, izjavio je Indigo odgovarajući na pitanje o procesu nastanka albuma i njegovim muzičkim utjecajima.

  • Saradnja sa sarajevskim umjetnikom Enisom Čišićem izrodila je vizuelni identitet albuma, od dizajna naslovnice do futurističkih animacija koje prate pojedinačne kompozicije. Misteriozni monolit provlači se kroz cijeli projekat, i skupa sa Indigovom muzikom kreće na put kroz zagonetna svemirska prostranstva.

    Izlazak albuma Victoria ujedno označava i početak priprema za jedinstveni događaj koji će, prema riječima autora, biti predstavljen uskoro. Uz podršku Red Bulla i Goethe Instituta BiH, Indigo je za ovu priliku okupio ekipu vrhunskih profesionalaca, koji će ovo muzičko izdanje predstaviti na audio vizuelni način do sada neviđen u BiH.

    Album cijeli možete poslušati OVDJE.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje