Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novinar “pojeo cipelu” zbog novog Top Guna: Tom Cruise mu lično poručio da “počne sa pertlama”…

Preuzmite sliku

Matt Patches, novinar koji je 2010. na Twitteru napisao kako će “pojesti cipelu ako se dogodi Top Gun 2”, održao je svoje obećanje.

Patches nije vjerovao da će se Tom Cruise i producent Jerry Bruckheimer vratiti filmu o pilotima vojnih aviona, no to se ipak dogodilo pa mu nije preostalo drugo nego održati obećanje, prenosi index.hr.

Patches je objavio video u trajanju od 20 minuta, a sam “obrok” zauzima nekoliko minuta. Na samom početku novinar objašnjava kako je Twitter prije 10 godina bio drugačiji. “Tamo sam nalazio ljude diljem svijeta s kojima sam razgovarao o filmovima”, rekao je nadodavši kako je društvena mreža tada bilo puno “nevinija”.

“Sad se čak i ljudi koji vole film na Twitteru međusobno sukobljavaju, to je postalo mračno mjesto”, ispričao je Patches rekavši kako je tweet o cipeli bio samo “dio igre”.

Prepričao je i kako je do objave došlo kad je bio u kafiću s prijateljem. Prijatelj mu je rekao da će se snimati novi Top Gun, na što je Patches odvratio kako će pojesti cipelu ako se to dogodi. “Ma daj? Objavi to na Twitteru”, odgovorio mu je prijatelj, što je ovaj i napravio.

Tom Cruise mu poslao poruku: “Počni s vezicama kao da su najfiniji špageti”

Patches je u snimku stavio i videoporuku koju mu je poslao Tom Cruise obučen kao Maverick iz Top Guna.

“Riskantno je kladiti se na izlazak Top Guna 2, posebno kad je tu, iza ugla. Evo mojih savjeta: počni s pertlama kao da su najfiniji špageti. Ja kao glumac imam tako živu maštu da ova cipela može biti jelo od pet sljedova. Onda uzmi dobar nož za odreske i sve izreži na male komadiće. Iskoristi sve začine koje želiš”, savjetovao je Maverick.

“Dobar tek i uživaj u Top Gunu 2 na velikom platnu”, poručio je za kraj.

Patches je na Twitteru objavio i kako su mu iz Paramounta, kuće koja je radila Top Gun, poslali patiku na poklon, a uz nju su napisali: “Čuli smo da si fan Top Guna i da moraš pojesti cipelu. Top Gun: Maverick je u kinima od 27. maja”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje