Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novi udarac za Severinu: Zbog objava sina na Instagramu mora platiti kaznu

Pjevačica nije poštovala sudsku mjeru, i dalje je objavljivala fotografije sina na društvenim mrežama.

Severina Kojić (48) morat će platiti novčanu kaznu u još neutvrđenom iznosu, svakako većem od nekoliko desetaka hiljada kuna, jer se oglušila o odluku Županijskog suda u Dubrovniku te i nakon njihove zabrane na svojem Facebook i Instagram profilu objavila nekoliko “prigodnih” fotografija na kojima je sa sinom.

Koliko će tačno Severina morati uplatiti u državni proračun, odlučit će Općinski građanski sud u Zagrebu, u čijoj je predmet nadležnosti, piše 24sata.hr.

Naime, dubrovački sud potvrdio je privremenu mjeru zagrebačkog suda iz jula prošle godine, prema kojoj se pjevačici na Facebooku i Instagramu zabranjuje objavljivati fotografije maloljetnog sina, koji ima iz veze sa srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem (54). Također, sud joj je naložio da u roku od osam dana od pravomoćnosti rješenja ukloni sve njegove fotografije s društvenih mreža.

Sud je propisao i da će, u slučaju da se ogluši na ovu odluku, Severina morati platiti 5000 kuna (2500 KM) novčane kazne, koja će se određivati u duplo većem iznosu svaki put kad ignoriše zabranu. Kad je donosio ovu odluku, sud je, kako se neslužbeno saznaje, vodio računa o nekoliko bitnih činjenica. Jedna od njih je da se roditelji dječaka, Severina i Milan Popović, ne slažu oko objave fotografija njihovog sina, odnosno da se otac izričito protivi njegovu medijskom izlaganju.

  • Porodični zakon propisuje da roditelji koji imaju zajedničku skrb odluke i saglasnosti koje su bitne za dijete trebaju donositi zajedno, odnosno sporazumno. U tom kontekstu bitno je spomenuti da Severinu na Facebooku prati gotovo 900.000 ljudi, dok je na Instagramu prati čak njih 1,2 miliona. Eventualni negativni komentari koje bi neko od pratitelja mogao ostaviti ispod dječakove fotografije mogli bi negativno utjicati na njegov daljnji razvoj, smatra sud.

    Podsjetimo, Milan i Severina još se spore oko toga kod kojeg će roditelja dijete živjeti. Sud je lani u novembru donio nepravomoćnu presudu prema kojoj će dijete živjeti s ocem, dok će ga majka viđati u dogovorenim terminima. Također, tom je presudom Severini oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima obrazovanja i zaštite zdravlja djeteta. Na presudu se žalila te je spis još na Županijskom sudu u Splitu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,