Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novi spot Ede Maajke: Facebook mi je oteo jarane” (VIDEO)

edo majka facebook
Preuzmite sliku

Nakon pjesama, “Imaš ti šta para”, “Panik”a i “Džigera beat” koje su munjevitom brzinom osvojile fanove diljem regije, Edo Maajka predstavlja pjesmu “Facebook”, četvrti singl s aktualnog albuma “Štrajk mozga”, za koji je ujedno je snimio i spot.

edo majka facebook

Klinac “Mali Edo” u izlogu primijeti novi komunikacijski uređaj “Mozak²” koji ga instantno prebaci u svijet fantazije u kojem mali Edo vizualizira kakav bi mu bio dan da posjeduje takav uređaj. Radi se o realističnoj priči koju promatramo kroz oči sedmogodišnjaka, pa je i spot doslovno tako snimljen, razmišljajući poput klinaca.

Video je u biti maštarija djeteta koji vjeruje da će mu taj novi uređaj promijeniti život na bolje u svakom smislu“, rekao je Edo Maajka.

Ovo je drugi video sa albuma Štrajk mozga i ujedno druga suradnja s Filipom Filkovićem – Philatzom, redateljem spota koji ga opisuje ovako:

Zapravo na neki način spot je parodija nekih uvijek istaknutih klišeja hip-hop i rap spotova, pomalo je i kritika žanra. No, prvenstveno spot je kritika puka koji je doslovno opsjednut tehnologijom i potenciraju udaljavanje od onog bitnog, upravo ono o čemu i pjesma govori. Kroz benignu radnju i metaforu spota zapravo se provlače bitne teme, a mi smo ih željeli na dječji način pokazati na van“.

Pridružite se i vi zajednici od preko 63 000 Edinih fanova na Facebooku.

Tuzlanski.ba / Index.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: