Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Novi detalji o misterioznoj smrti holivudske glumice: “Bila je slaba i u velikom bolu…”

Preuzmite sliku

Gotovo 12 godina nakon što je holivudska glumica Brittany Murphy iznenada preminula, misteriji i dalje okružuju njenu šokantnu smrt.

Novi dokumentarni film, What Happened, Brittany Murphy?, otkriva više jezivih detalja o njenim posljednjim danima i vezi sa suprugom, Simonom Monjackom (40), koji je umro samo pet mjeseci nakon nje na vrlo sličan način, prenosi index.hr.

Monjackova prošlost i ranije je bila tema dokumentarnih filmova, koji su uključivali intervjue s njegovom majkom Lindom i bratom Jamesom, kao i bivšom zaručnicom Elizabeth Ragsdale, koja kaže da joj je lagao o tome ko je zapravo bio.

 • Ragsdale i Monjack zaručili su se nakon kratkog udvaranja. Ubrzo nakon toga Ragsdale je zatrudnjela, a Monjack je insistirao da rodi u SAD-u. Kad je bila u četvrtom mjesecu trudnoće, platio joj je avionsku kartu za New York i rekao joj da će se tamo naći.

  “Kad sam došla u svoj mali studio u New Yorku, nazvala sam ga i on mi se javio. Rekla sam: ‘Simon, stigla sam do…’ i prije nego što sam uspjela završiti rečenicu, spustio mi je slušalicu. Ostavio me trudnu i samu”, ispričala je Ragsdale u dokumentarcu.

  “Bio je nemiran pojedinac koji je navikao zavaravati ljude, a Brittany mu je bila jedna od posljednjih žrtava”, kazala je Cynthia Hill, režiserka dokumentarca What Happened, Brittany Murphy?, za Simona.

  “Imao je obrazac ponašanja koji je postao vrlo očit što smo više istraživali”, dodala je.

  Šminkerica Trista Jordan, koja se pojavljuje u dokumentarcu i radila je s Brittany na posljednjem filmu, Something Wicked, kaže da je njena pojava posljednjih mjeseci bila alarmantna.

  “Oči su joj bile toliko utonule i djelovala je tako tužno”, kaže Jordan. “Bila je u velikom bolu. Noge su joj bile slabe i nije mogla sama ustati.”

  U februaru 2010. patolog Ed Winter zaključio je da je njena smrt posljedica neliječene upale pluća u kombinaciji s anemijom i predoziranjem lijekovima, uključujući lijekove protiv bolova i prehlade. U njenom tijelu nisu pronađene ilegalne droge.

  “Njena je smrt bila tako bizarna i ima toliko zaokreta”, kazao je izvršni producent Buddy Day.

 • No, unatoč drami koja je okružila njenu smrt, režiserka kaže da su svi s kojima je razgovarala spomenuli važnost sjećanja na njenu ljubaznost.

  “Svi su bili toliko dosljedni kada su je opisivali. Bila je tako velikodušna, brižna i uvijek je mislila na sve ostale, a ja mislim da se to ponekad zaboravi zbog misterija koji okružuje njenu smrt”, kazala je Hill.

  Dokumentarni film What Happened, Brittany Murphy? bit će emitovan na HBO Maxu 14. oktobra (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,