Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Novi album benda Dubioza kolektiv bit će besplatan

DubiozaMA
Preuzmite sliku

Grupu u naredna dva mjeseca očekuju koncerti u Švicarskoj, Njemačkoj, Francuskoj i Španiji

\"DubiozaMA\"Nakon kraćeg odmora, grupa \”Dubioza kolektiv\” vraća se nastupima. Popularni bh. bend ovog vikenda je u švicarskim gradovima Cirihu i Bernu, a sljedećeg na \”Pax festu\” u Podgorici…

– Sljedećeg mjeseca uglavnom ćemo nastupati u danima vikenda tako da ćemo i u drugoj polovini aprila imati slične varijante u Njemačkoj i Švicarskoj. Prava avantura počinje u maju, kada ćemo se, jednostavno, potrpati u kombi i cijeli mjesec biti na točkovima. Imat ćemo mini turneju po Francuskoj, tokom koje ćemo održati koncerte u Montrilu, Parizu i Lilu, a zatim ćemo učestvovati na prestižnom festivalu \”Reperkusion\” u Galiciji. Tek krajem mjeseca vraćamo se u region, imamo zakazano nekoliko nastupa u Hrvatskoj – govori član \”Dubioza kolektiva\” Brano Jakubović.

U pauzama između koncerata grupa nastavlja raditi na novom albumu u studiju \”Sikirlibaba\”.

– Kao što smo ranije najavili, većina pjesama na novom nosaču zvuka bit će na bosanskom jeziku. Dobra vijest za naše fanove je da će, poput albuma \”5 do 12\”, biti ponuđen besplatno na našem sajtu. Prethodni nosač zvuka \”Wild Wild East\” nije bio besplatan zbog prostog razloga što smo imali obavezu prema izdavaču za međunarodno tržište, kući \”Koolarrow Records\” – kaže Jakubović.

Izvor: Avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: