Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Nova tužba protiv Baldwina: “Po scenariju nije trebao pucati…”

Preuzmite sliku

U novoj tužbi koju je u srijedu podnijela supervizorica scenarija Mamie Mitchell stoji da se, prema filmskom scenariju, od Aleca Baldwina nije tražilo da puca iz pištolja u sceni u kojoj je prošli mjesec na filmskom setu usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins.

Mitchell, koja je pozvala policiju nakon tragičnog događaja, u tužbi iznosi tvrdnju po kojoj se Baldwin pucajući iz pištolja u smjeru Hutchins ponašao nepromišljeno na snimanju filma Rust te kaže da je prekršio ili zanemario ostale sigurnosne protokole kada je posrijedi bojno streljivo i oružje na setu.

Pojašnjava da je Baldwin sam trebao provjeriti je li u pištolju bojno streljivo te da nije smio zdravo za gotovo shvatiti izjavu režiserovog pomoćnika o tomu da je pištolj siguran za korištenje, prenosi index.hr.

“Igrao je ruski rulet”

“Po našemu mišljenju, gospodin Baldwin odlučio je igrati ruski rulet kad je pucao iz pištolja bez prethodne provjere, a ni oružar to nije učinio u njegovoj prisutnosti”, rekla je advokatica Mitchell, Gloria Allred, na konferenciji za novinare.

Ni Baldwin ni producenti filma, koji su također imenovani u tužbi, još je nisu komentarisali.

U tužbi stoji da je scenarijem bilo predviđeno snimanje triju kadrova – Baldwinovih očiju, mrlje krvi na ramenu i dijela Baldwinovog torza “dok spušta ruku do futrole i iz nje vadi pištolj”, no da nigdje u scenariju “ne stoji kako iz pištolja treba pucati Baldwin ili bilo ko drugi“.

Mitchell je u tužbi navela i da je, u trenutku kad je Baldwin spustio pištolj, bila na manje od 1,2 metra od njega.

U tužbi navodi da je na setu počinjen napad, da je namjerno izazvana emotivna uznemirenost te da je namjerno nanesena povreda, stoji u izvješću utemeljenom na kopiji sudskih dokumenata.

Prošle je sedmice glavni električar na setu Serge Svetnoy podnio tužbu protiv glumca Aleca Baldwina i protiv producenta filma zbog nesavjesnog ponašanja, a vlasti u Santa Feu još uvijek vode istragu i zasad nisu podnijele kaznenu prijavu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,