Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Netflix objavio “Death to 2020” humorističan i satiričan pregled 2020. godine

Preuzmite sliku

Na kraju ove apsolutno grozne godine, Netflix je izbacio vrlo prikladan film naziva “Death to 2020” (u slobodnom prevodu, “Smrt 2020.”), koji je u samo četiri dana od objave skočio u sami vrh najgledanijih sadržaja.

Potpisuju gs velika imena, Charlie Brooker i Annabel Jones, kreatori ultrapopularne serije “Black Mirror”, a na listi glumaca nalazi desetak etabliranih glumačkih imena, poput Samuela L. Jacksona, Hugha Granta i Lise Kudrow

Naime, “Death to 2020” je mockumentary, odnosno pseudodokumentarna komedija, koja u 70 minuta kroz miks stvarnog sadržaja i diskusiju izmišljenih likova prolazi kroz sve ključne događaje u SAD-u i Velikoj Britaniji u 2020. godini, od “Parazita” koji je pobijedio na Oscarima i bijega princa Harryja i Meghan Markle iz kraljevske porodice do pandemije covida-19, američkih predsjedničkih izbora i pokreta Black Lives Matter.

Fiktivni sagovornici su izvrsno pogođeni. Naprimjer, Samuel L. Jackson je Dash Bracket, novinar New Yorkerly Timesa, Hugh Grant je Tennyson Foss, konzervativni historičar, pojavljuju se epidemiolog, psiholog, kraljica Elizabeta, milenijalac, soccer mom Kathy koja predstavlja stereotipičnu “Karen”… I svi oni dio su ove 2020., koju je najjednostavnije opisati upravo kroz humor i satiru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,