Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nekadašnja glamurozna manekenka imala je više od 360 zahvata: Kaje se ali je osuđena na hirurga do kraja života

Preuzmite sliku

Alicia Douval progovorila je o svojim problemima nakon brojnih kozmetičkih zahvata zbog kojih se nikad neće odreći posjeta hirurzima.

Alicia Douvall (42) imala je više od 360 kozmetičkih zahvata među kojima su 18 operacija grudi, 11 operacija nosa, ugradnje implatanata u stražnjicu i vađenje rebara, a na sve to je potrošila više od 720.000 funti.

Glamurozna manekenka, koja je 2011. nakon rođenja najmlađe kćerke Papaye istakla da neće više nšta sređivati na tijelu, sada je otkrila zastrašujuću činjenicu.

Ispričala je za “The Sun” da će do kraja života morati da ide na botoks svakih šest mjeseci da bi joj lice ostalo podignuto. Naime, to je posljedica faceliftinga tokom kojeg su joj hirurzi uništili mišiće, prenosi dnevnik.hr.

 • “Učinak te operacije ne može proći. Imam problem koji moram stalno popravljati”, rekla je Douvall.

  Manekenka je doživjela prošle godine i hitnu medicinsku intervenciju kada joj se lijeva dojka upalila zbog implatanata koji su ranije povezivani sa slučajevima raka. Alicia je objasnila da je lijeva dojka odjednom postala crvena i hladna te dvostruko veća od desne.

  Mislila je da je doživjela toplotni udar, no onda je shvatila da ne može da se pomjeri i zaključila da umire i počela da se oprašta od voljenih. U bolnici su joj dijagnostifikovali sepsu, a rendgensko snimanje je otkrilo da joj se upalio limfni čvor zbog implatanta.

 • “Bilo je to konačno buđenje koje me podstaklo da shvatim kakve sam glupe greške radila u svojoj prošlosti. Čudo je što sam uopšte tako dugo poživela”, ispričala je.

  O Aliciji se uvijek nakon operacija brinula starija, 26-godišnja kćerka Georgija koja ima snažan stav protiv kozmetičkih zahvata. “Uvijek sam govorila mami da ne ide na više operacija. Nisu joj potrebne”, rekla je za The Sun.

  Svojevremeno je Douvall, koja je nekad mamila uzdahe svojom prirodnom ljepotom, navukla bijes mnogih kada je rekla da joj ne bi smetalo kad bi Georgija otišla na plastičnu operaciju, ali, u međuvremenu je promijenila mišljenje.

 • “Tada sam zapela na ružnom mjestu. Bila sam zavisna od zahvata, no ne želim da ih ona ima. Nekad je mislila da je to normalno, shvatila je da nije. Operacije su me učinile ružnijom. Moja kćerka je tako različita od mene, čak ne želi ni da farba svoju kosu”, ispričala je Alicia.

  Manekenka je nekoliko puta bila blizu smrti zbog svojih zahvata i 2015. je otkrila u jednom televizijskom intervjuu da su joj eksplodirali implatanti u stražnjici pa joj je otrovni silikon curio u krvotok.

  Tada je Alicia rekla da ne želi više ići na operacije, iako je bila neodlučna oko odricanja od silikona. Ispričala je da se bojala da će je implatant ubiti i da više ne može da sjedi duže od 20 minuta.

  “Moj hirurg je rekao da su oba implatanta u stražnjici pukla. Nisam znala da uopšte mogu tako da eksplodiraju. Boli me sve vrijeme. Znam da moraju biti uklonjeni, no brinem se da ću zbog kože koja će visiti izgledati deformisano”, rekla je u jednom intervjuu.

 • Inače, manekenka je 2018. privukla pažnju javnosti kada je molila starletu Katie Price da prestane s plastičnim operacijama. Naime, Katie navodno ni sama ne zna na koliko je zahvata bila i zbog njih je bankrotirala.

  “Kada gledam Katie, vidim djevojku koja sam bila ja prije 10 godina. I iako smo drugačije osobe, mogu da pogodim šta se odvija u njenoj glavi. Sve što želim je da je zamolim da prestane s time što prije”, rekla je Alicia. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje