Petak, 3. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Neću da ti kažem ćelavi”: Pogledajte kako danas izgleda djevojčica koja je izgovorila kultnu rečenicu…

Preuzmite sliku

Svi se sjećaju rečenice “Neću da ti kažem, ćelavi”, koju izgovara simpatična Tara Manić, djevojčica iz filma “Mrtav ‘ladan”. Nakon te uloge praktično je nestala. Tara studira na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, ali režiju u klasi Alise Stojanović.

Nekada su bila omiljena djeca sa filmskog platna. Proslavile su ih serije i filmovi 90-tih, a onda su mnogi odustali od glume. Danas se bave potpuno drugačijim zanimanjem i rijetko se pojavljuju u medijima.

  • Rođena je u Beogradu, govori četiri jezika (srpski, engleski, portugalski, francuski), diplomirala je prije tri godine kao student generacije, a za svoje predstave dobila je priznanja u Poljskoj, Rusiji, Litvaniji, Srbiji.

  • – Nisam se premišljala između glume i režije. Od šeste do 18. godine sam išla u grupu kod Mike Aleksića, a još u gimnaziji (III beogradska) sam presjekla da će to biti režija. Položila sam prijemni iz prve. Paralelno sam te godine polagala i prijemni na medicini, ali sam ostala na režiji. U mojoj porodici su svi pravnici, ekonomisti, novinari, pa moji izbori nisu bili određeni genetikom – otkrila je ranije Tara.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,